Τα μυστικά της φροντίδας της ευαίσθητης περιοχής

513

Η ευαίσθητη περιοχή είναι όπως όλα τα όργανα πάνω. Υφίσταται τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος, όπως συμβαίνει με το πρόσωπο και το στήθος μας. Ξεκινώντας από τη δεκαετία των 20, το αιδοίο αλλάζει και μπορεί να υπάρξει απώλεια όγκου, ενώ όσο πλησιάζουμε στην εμμηνόπαυση, η γραμμή λεπταίνει, η ροή του αίματος μειώνεται και οι μύες της λεκάνης αποδυναμώνονται. Έρευνα που έγινε σε γυναίκες αποδεικνύει ότι όταν δεν νιώθουν ικανοποίηση με την εμφάνιση της ευαίσθητης περιοχής τους, βιώνουν και λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση. Πώς μπορούμε όμως να νιώθουμε αυτοπεποίθηση χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε πλαστικές παρεμβάσεις;

Αποφεύγουμε τις δίαιτες γιογιό. Όσες περισσότερες αυξομειώσεις έχουμε στο βάρος, άλλο τόσο επηρεάζεται αισθητικά και η περιοχή. Για αυτόν αλλά και για λόγους υγείας, πρέπει να προσπαθούμε να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος μέσα από την ισορροπημένη διατροφή.

Δεν ξεχνάμε τις ασκήσεις Κέγκελ. Οι περισσότερες γυναίκες τις έχουν ακουστά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τις κάνουν και σωστά. Η ρουτίνα έχει ως εξής: σφίξτε τους μύες της λεκάνης για 5 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε, και επαναλάβετε 100 φορές, 3 φορές την ημέρα. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί και κατά τη διάρκεια του σεξ.

Μην κάθεστε συνέχεια στο γραφείο. Αν είστε σε θέση να το κάνετε, αφήστε την καρέκλα για 15 λεπτά και καθίστε σε μία μεγάλη ελβετική μπάλα. Αυτό ‘αναγκάζει’ τους μύες της περιοχής να διαστέλλονται ακόμα και αν εσείς δεν το καταλαβαίνετε.

Παραμείνετε σεξουαλικά δραστήρια. Αν η περιοχή δεν δέχεται αρκετή διέγερση και αυξημένη ροή αίματος, ο ιστός και ο μυς αλλάζουν. Η ροή είναι απαραίτητη για τη φυσική λίπανση, που μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων.

Ξαναπιάστε το ποδήλατο. Είναι ο ιδανικός τρόπος για stretching της περιοχής.
Προτιμήστε τα ελαφριά προϊόντα για καθαρισμό. Τα βαριά σαπούνια μπορούν να αφήσουν την περιοχή ξηρή με ερεθισμένο δέρμα. Έτσι όπως συμβαίνει στο δέρμα του προσώπου όταν το παρακάνουμε με τη χρήση καλλυντικών, έτσι συμβαίνει και με την ευαίσθητη περιοχή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ