Το «ξεκαθάρισμα» της άνοιξης! Η καλύτερη εποχή για αλλαγές στη ζωή σας

612

Άνοιξη! Η εποχή που όλα είναι πιο φωτεινά και πιο καθαρά… από την ντουλάπα μας μέχρι το μυαλό μας! Αδράξτε την ευκαιρία τής ωραιότερης εποχής του χρόνου και δείτε τα πράγματα πιο “καθαρά” στο σπίτι και τις σχέσεις σας με 8 απλά βήματα!

1. Βάλτε τάξη στην ντουλάπα σας
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς όπως κι εγώ δεν φοράτε ούτε τα μισά από τα ρούχα που έχετε. Και κάποια άλλα τα φοράτε σχεδόν όλη την ώρα.

Ένας εύκολος τρόπος για να θυμάστε τι φορέσατε και τι όχι είναι ο εξής: κρεμάστε όλα τα ρούχα σας σε κρεμάστρες που να κοιτάνε στην ίδια κατεύθυνση. Όταν φοράτε κάτι γυρίστε την κρεμάστρα από την αντίθετη πλευρά. Αν μετά από λίγες εβδομάδες παραμένουν στην ντουλάπα σας κρεμάστρες που δεν έχετε γυρίσει, τότε ίσως είναι ώρα να τα βγάλετε από τη μέση.

Αυτός είναι ένας τέλειος τρόπος για να καταλάβετε επίσης το στιλ σας. Μήπως τελικά φοράτε περισσότερο τα έντονα χρώματα; Μήπως προτιμάτε τα τζιν από τα υφασμάτινα παντελόνια; Δεν υπάρχει λόγος να έχετε στην ντουλάπα σας ένα ρούχο μόνο και μόνο επειδή «πρέπει».

Βγάλτε ό,τι δεν φοράτε και κρατήστε μόνο αυτά που πραγματικά σας αρέσουν και σας πηγαίνουν.

2. Καθαρίστε τα ντουλάπια της κουζίνας
Σίγουρα καθαρίζετε κι εσείς ελάχιστες φορές τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Γι αυτό και η ανοιξιάτικη καθαριότητα είναι μια τέλεια ευκαιρία να πετάξετε όλα εκείνα τα ληγμένα και άχρηστα προϊόντα που στοιβάζετε τόσο καιρό.

Επίσης, προσπαθήστε να υιοθετήσετε τη συνήθεια να ελέγχετε τι έχετε στα ντουλάπια σας προτού πάτε στο σούπερ μάρκετ. Έτσι δεν θα καταλήγετε συνέχεια με μισοτελειωμένα μπουκάλια και κουτιά.

3. Ελαφρύνετε τα social media σας
Παραδεχτείτε το! Δεν σας νοιάζει στ´ αλήθεια τι κάνει πια ο πρώην σας, η κοπέλα του ή ο συνάδελφος σας από την προπροηγούμενη σας δουλειά. Δεν υπάρχει λόγος να βλέπετε τα νέα και τις φωτογραφίες τους. Είναι λοιπόν ώρα να τους χαιρετήσετε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σβήσετε από τα κοινωνικά μέσα σας ανθρώπους με τους οποίους δεν θέλετε να έχετε πλέον επαφή και πιστέψτε με θα νιώσετε πολύ καλύτερα!

4. Ξεκαθαρίστε τις συνδρομές σας
Καμια φορά ξοδεύουμε χρήματα χωρίς καν να το καταλάβουμε. Μήπως εκείνη η συνδρομή στο Spotify δεν σας χρειάζεται πια; Και εκείνες οι εφαρμογές που σας χρεώνουν αυτόματα κάθε μήνα; Ρίξτε μια μάτια στις συνδρομές σας και αφήστε χώρο στο πορτοφόλι σας για πράγματα που πραγματικά σας ενδιαφέρουν.

5. Κόψτε τις τοξικές σχέσεις
Όλοι έχουμε στη ζωή μας κάποιους ανθρώπους που ίσως θα έπρεπε να είχαμε κάνει στην άκρη. Δεν έχει σημασία αν γνωρίζεστε από το σχολείο ή αν είστε στην ίδια παρέα. Αν στην ιδέα και μόνο να συναντήσετε κάποιον σας χαλάει η διάθεση, τότε απλά σταματήστε να τον βλέπετε.

Φυσικά δεν μιλάμε για ανθρώπους με τους οποίους μπορεί να περνάτε μια περίεργη φάση. Αλλά αν θεωρείτε ότι το μόνο που παίρνετε από κάποιον είναι αρνητική ενέργεια, ανταγωνισμός και εγωισμός τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του πείτε αντίο.

6. Ανανεώστε τις συνήθειές σας
Αν όπως με κάποιους ανθρώπους νιώθετε αρνητικά συναισθήματα και με τον ίδιο σας τον εαυτό, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε κάποια πράγματα όπως τη διατροφή, τον ύπνο και τις συνήθειες στην άσκηση και την άθληση.

Αν ασκείστε πιο συχνά, κοιμάστε καλύτερα και τρώτε καλύτερα, σας εγγυώμαστε ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας σε χρόνο μηδέν.

Είναι εύκολο τον χειμώνα να τεμπελιάζουμε και να αφηνόμαστε. Η άνοιξη όμως είναι η καλύτερη αφορμή για να αναδείξουμε τον ωραιότερο εαυτό μας!

7. Ξεσκαρτάρετε τα χαρτιά σας
Μήπως επικρατεί και στο δικό σας γραφείο ένα μόνιμο χάος; Όλες έχουμε μια τάση να κρατάμε και την παραμικρή απόδειξη ή σημειώσεις μηνών. Αλλά πολλές φορές όλα αυτά απλώς πιάνουν χώρο.

Κάντε μια γενναία εκκαθάριση και πετάξτε όλη την άχρηστη χαρτούρα από το γραφείο σας και θα εκπλαγείτε με το πόσο θα καθαρίσει και το μυαλό σας μαζί!

8. Ανανεώστε την ηλεκτρονική σας ζωή
Περνάμε τόσο χρόνο στα κινητά και τους υπολογιστές μας που ξεχνάμε να σκεφτούμε τι είναι όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας. Μήπως ενημερώνεστε μόνο μέσω Facebook; Ή έχετε εθιστεί με σελίδες που δεν σας προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό;

Γίνετε πιο επιλεκτική με την πληροφόρηση σας. Διαγράψτε σελίδες που τρώνε τον χρόνο σας, διαγραφείτε από newsletters που δεν σας ενδιαφέρουν και απλά σας θυμίζουν προσφορές για πράγματα που δεν χρειάζεστε στην πραγματικότητα και επικεντρωθείτε μόνο σε όσα έχουν αληθινή αξία για εσάς.

Από τη Σοφία Κροκιδά

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ