Μελιτζάνες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

467

Σήμερα θα φτιάξουμε μελιτζάνες στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και πάμε να δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε…

Θα χρειαστούμε μελιτζάνες φλάσκες, ντομάτες για την σάλτσα, αλατοπίπερο, κανελογαρύφαλα τριμμένα, μοσχοκάρυδο, δάφνη, λίγο λάδι, ένα κύβο λαχανικών και ελάχιστο τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, περίπου μισό δάχτυλο πάχος και αφού στρώσουμε πάνω στην σχάρα μια λαδόκολλα, τις τοποθετούμε με την σειρά αλάδωτες και ανάβουμε τον φούρνο να τις ψήσουμε, δηλαδή να τις μαράνουμε όχι καλό καλό ψήσιμο, στους 170 βαθμούς πάνω κάτω και αν έχετε αέρα πιο καλά, για μισή ώρα περίπου.

Όση ώρα αυτές ψήνονται, εμείς θα φτιάξουμε την σάλτσα μας, μια σάλτσα ίδια μ αυτή που κάνουμε για τα μακαρόνια μας, την απλή!

Βάζουμε λοιπόν την τριμμένη ντομάτα, λάδι, αλατοπίπερο, δάφνη, κανελογαρύφαλα, μοσχοκάρυδο, λίγο νερό και την αφήνουμε να βράσει.

Να υπολογίσετε πως θέλουμε να σκεπάσει το φαγητό μας η σάλτσα.

Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τις μελιτζάνες, τις στρώνουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγη σάλτσα, ξανά μελιτζάνες και κάνουμε ακριβώς το ίδιο ρίχνοντας όλη την σάλτσα και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.

Τις βάζουμε στον φούρνο και τις ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω.

Συνοδεύεται από άσπρο τυρί, σαλάτα λάχανο που του πάει, φρέσκο ψωμάκι και καμιά ελίτσα…

 

  • Η φωτογραφία είναι απο την Ανθή Σπίθα

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ