Πώς να παραμείνεις σε φόρμα το χειμώνα

489

Έχεις την τάση να παχαίνεις το χειμώνα; Αυτές είναι οι συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σε φόρμα.

Για τους περισσότερους ο χειμώνας είναι εποχή μηδενικής δραστηριότητας. Αυτό συμβαίνει αφού ο καιρός δεν βοηθάει με τις χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η μικρότερες μέρες δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση προκαλώντας μας να μείνουμε μέσα και άπραγοι. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που αρκετοί άνθρωποι παρατηρούν αύξηση στο βάρος τους το χειμώνα. Ιδού λοιπόν συμβουλές για να παραμείνεις σε φόρμα το χειμώνα.

1. Πρωινό ξύπνημα

Όπως ήδη αναφέραμε, οι μικρότερες μέρες προκαλούν μια νωχελικότητα που μας κρατά ανενεργούς. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να εκμεταλλευτείς όλο το φυσικό φως που σου δίνει η φύση. Ο πρωινός ήλιος είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας οπότε άφησε ανοιχτές τις κουρτίνες το πρωί ή πήγαινε για περπάτημα λίγο πριν ξεκινήσει η μέρα σου. Έτσι, σίγουρα θα παραμείνεις σε φόρμα αλλά και θα περάσεις υπέροχα. Είναι σίγουρο πως θα το επαναλάβεις.

2. Τα κίνητρα βοηθούν

Ξεκίνα να κάνεις σχέδια που θα λειτουργήσουν ως ψυχολογικά κίνητρα για να αντέξεις το χειμώνα και να διατηρήσεις την ενέργειά σου. Οργάνωσε μια μικρή εκδρομή στις αρχές της άνοιξης ή μια εξόρμηση που θα συμπεριλαμβάνει την αγαπημένη σου δραστηριότητα όποια και αν είναι αυτή από ποδήλατο έως κολύμπι.

3. Να επιμένεις υγιεινά

Είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο να διατηρήσεις μια πιο υγιεινή δίαιτα το καλοκαίρι που υπάρχουν άπλετα φρούτα και λαχανικά γύρω σου. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσεις τις συνήθειές σου το χειμώνα. Βάλε στη διατροφή σου υγιεινά μικρά γεύματα από χειμωνιάτικα φρούτα όπως τα πορτοκάλια και τα μήλα και βρες τις υγιεινές εναλλακτικές που σου ταιριάζουν όπως σούπες λαχανικών για δείπνο ή βρώμη για ένα υπέροχο πρωινό.

4. Μείνε δραστήριος στους εσωτερικούς χώρους

Η βροχή και το κρύο που συνοδεύουν τις περισσότερες χειμωνιάτικες μέρες, ίσως δε σε προκαλούν να ασκηθείς. Όμως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για άσκηση… εσωτερικού χώρου. Η πιο απλή είναι να ξεκινήσεις τα παιχνίδια με το σκύλο σου. Πρόκειται για μια δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη και σωματικά και ψυχικά! Αν δεν έχεις σκύλο πάρε την απόφαση να πας σε ένα εμπορικό κέντρο για ψώνια ή για να χαζέψεις στις βιτρίνες. Ούτε που θα καταλάβεις πόσο πολύ περπάτησες!

5. Τα οφέλη του ψευδάργυρου

Έρευνες έχουν δείξει πως τα χαμηλά επίπεδα ψευδάργυρου στο σώμα, σχετίζονται με δυσλειτουργίες του μεταβολισμού και τη δυσκολία του να κάψει θερμίδες. Αν θες λοιπόν να παραμείνεις σε φόρμα ξεκίνα να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ