Επαναστατική μέθοδος εμβολιασμού χωρίς σύριγγα!

682
Little baby get an injection

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των παιδιών, η σύριγγα, φαίνεται ότι στο μέλλον θα αποτελεί παρελθόν! Ευτυχώς, η επιστήμη εξελίσσεται και ανακαλύπτει νέους τρόπους, πιο ανώδυνους για να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Αντί του παραδοσιακού εμβολίου με τη χρήση σύριγγας, μια νέα μέθοδος εμβολιασμού θα επιτρέπει στην δραστική ουσία να εισχωρήσει και να διαλυθεί στον οργανισμό, χωρίς να χρειαστεί να τρυπήσουμε με βελόνα την επιφάνεια του δέρματος.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε επιστημονικό περιοδικό Biomaterials, μια νέα μορφή εμβολιασμού που δημιουργήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οσάκα στην Ιαπωνία, χρησιμοποιεί διαλυόμενα επιθέματα με μικροβελόνες. Εκτός από το προφανές όφελος από την αποφυγή της σύριγγας, έχει αποδειχθεί ότι η μέθοδος των επιθεμάτων είναι στην πραγματικότητα πιο αποτελεσματική από τον παραδοσιακό τρόπο εμβολιασμού, με βελόνα.

Το έμπλαστρο (επίθεμα) MicroHyala, δεν είναι μόνο πιο αποτελεσματικό, αλλά θα αποτρέψει επίσης προβλήματα που σχετίζονται με μολυσμένες βελόνες. Ίσως αυτό να μην φαίνεται σημαντικό, γιατί πλέον χρησιμοποιούνται σύριγγες μιας χρήσης, αλλά αυτό δεν ισχύει και στις χώρες του 3ου κόσμου, όπου λόγω κόστους οι σύριγγες επαναχρησιμοποιούνται αρκετές φορές.

Οι μικροβελόνες, που έχει το MicroHyala, είναι κατασκευασμένες από υαλουρονικό οξύ, ένα χημικό φιλικό στο σώμα. Η σύστασή των μικροβελόνων τους επιτρέπει να διαλύνται με την πρώτη επαφή με το νερό.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του επαναστατικού ιατρικού προϊόντος είναι η απλότητά του! Το MicroHyala δεν απαιτεί καταρτισμένο επαγγελματία για να το χρησιμοποιήσει.

Οι μέχρι τώρα μετρήσεις έχουν δείξει ότι το έμπλαστρο είναι ασφαλές και ότι λειτουργεί εξαιρετικά καλά. Δεδομένου ότι είναι ανώδυνο και πολύ εύκολο για τους μη εκπαιδευμένους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν, έχει όλα τα προσόντα να επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μελέτη αναφέρει ότι αν και αυτή η ανακάλυψη είναι αποτελεσματική, θα χρειαστεί περισσότερες βελτιώσεις πριν από την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση του παραδοσιακού εμβολίου με τη βελόνα.

Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ