Τέρμα το ξυραφάκι! Δοκίμασε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης

608

Το ξυραφάκι είναι σίγουρα η πιο ανέξοδη λύση για την αποτρίχωση σου αλλά και αυτή που ίσως δεν θα σου προσφέρει το αποτέλεσμα που θέλεις ειδικά αν έχεις έντονη τριχοφυΐα.

Το ξυράφι μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση λείου δέρματος αλλά αυτή θα ναι προσωρινή. Αυτό που παρατηρείται με το ξύρισμα είναι ότι οι τρίχες σκληραίνουν, γίνονται πιο έντονες, δημιουργούνται κάποιες φορές θηλακίτιδες, κνησμός και η επανεμφάνιση των τριχών είναι άμεση.

Μάθε λοιπόν για τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης που μπορεί να σε απαλλάξουν από τη διαδικασία του ξυραφιού και να δεις απίστευτη βελτίωση στο θέμα της τριχοφυΐας.

1. Αποτρίχωση με κερί

Πώς λειτουργεί;

Ζεστό ή κρύο κερί εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα κατά την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τριχοφυΐας. Στη συνέχεια, όταν στερεοποιηθεί, ειδικές ταινίες επικολλούνται πάνω στο κερί και έπειτα αφαιρούνται με γρήγορη και απότομη κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση από την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, αφαιρώντας έτσι τις τρίχες.

Καλύτερη για:

Πόδια, μπικίνι, φρύδια, μασχάλες και άνω χείλος.

Πλεονεκτήματα:

Το κερί μπορεί να διατηρήσει το δέρμα αποτριχωμένο για εβδομάδες, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αποτρίχωση για αρκετό καιρό.

Μειονεκτήματα:

Χρειάζεται να περιμένεις αρκετά για κάνεις αποτρίχωση με κερί ώστε το μήκος της τρίχας να είναι επαρκές για να μπορεί να το πιάσει το η ταινία.

2. Αποτρίχωση με φωτόλυση ipl/laser

Πώς λειτουργεί;

Μία λεπτή δέσμη συγκεντρωμένου φωτός επικεντρώνεται σε μικρές περιοχές του δέρματος. Το φως απορροφάται από τη χρωστική ουσία στον θύλακα της τρίχας κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, έτσι θερμαίνει τον θύλακα της τρίχας και εμποδίζει την ανάπτυξη της τρίχας ανάλογα με τον κύκλο ανάπτυξης (μόνο αναγένεση). Όσο πιο ανοιχτόχρωμο είναι το δέρμα σας και πιο σκούρα η τριχοφυΐα τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχετε με αυτή τη μέθοδο.

Το λέιζερ λειτουργεί δηλαδή «εντοπίζοντας» τη χρωστική ουσία στις τρίχες. Ο ιδανικός συνδυασμός είναι σκούρα τριχοφυΐα σε ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Κατάλληλη για:

Πόδια, μπικίνι, χέρια, κοιλιά, μασχάλες, πρόσωπο αλλά στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως πηγούνι δεν υπάρχουν εγγυημένα αποτελέσματα γι αυτό συνίστανται δοκιμαστικές συνεδρίες σε ορισμένα σημεία στο πρόσωπο ώστε να εντοπιστεί αν έπεσαν τρίχες.

Πλεονεκτήματα:

Πολύ πιο γρήγορη και λιγότερο επώδυνη απ’ ό,τι στο παρελθόν, επειδή μπορεί να γίνει εφαρμογή σε μεγαλύτερες περιοχές του δέρματος με ένα πέρασμα. Σε πολλές περιπτώσεις, αποτρέπεται η ανάπτυξη των τριχών εσωτερικά του δέρματος, ή αν ξαναβγούν είναι συνήθως πολύ λεπτές και αδύναμες.

Μειονεκτήματα:

Δεν είναι κατάλληλο για τις ξανθιές τρίχες καθώς μπορεί να εντοπίσει μόνο την χρωστική των πιο σκούρων τριχών. Επίσης, σε περίοδο έντονης ηλιοφάνειας θέλει πολύ προσοχή μετά τη συνεδρία, πάντα με αντηλιακή προστασία  ή ακόμη καλύτερα αποχή από τον ήλιο, ειδικά αν έχει γίνει σε περιοχές όπως χέρια και πόδια. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην έχει προηγηθεί έντονη έκθεση στον ήλιο, όπως ηλιοθεραπεία. Και στις δυο περιπτώσεις ενδέχεται να προκληθεί έγκαυμα.

3. Αποτρίχωση με βελόνα

Πώς λειτουργεί;

Η μέθοδος αυτή είναι μόνιμη και αν γίνει από έμπειρη αισθητικό, το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Η βελόνα εισχωρεί στον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατάλληλη για:

πρόσωπο, στήθος.

Πλεονεκτήματα:

Η ριζική αποτρίχωση είναι έμπιστη μέθοδος που μπορείς να εμπιστευτείς  για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, ειδικά γι αυτές τις μεμονωμένες τρίχες πάνω στο πρόσωπο.

Μειονεκτήματα:

Είναι λίγο επίπονη σαν διαδικασία, γι αυτό θέλει υπομονή όσο εφαρμόζεται.

4. Αποτρίχωση με ένζυμα:

Πώς λειτουργεί;

Η ενζυμική αποτρίχωση μειώνει τη θρέψη της τρίχας, επιβραδύνει άμεσα την επανέκφυση των τριχών και σταδιακά κάνει μειωμένη την ανάγκη για συχνότερες συνεδρίες αποτρίχωσης. Η χρήση των ενζύμων πρέπει να γίνεται πάντα.

Γίνεται αφαίρεση των τριχών με κερί και εφαρμόζονται δύο αποτριχωτικά ένζυμα, χυμοθρυψίνη και παπαΐνη, στην περιοχή ακολουθούμενη πάντα από ιοντοφόρηση για χρονικό διάστημα δύο-τριών λεπτών το καθένα.

Κατάλληλο για:

πρόσωπο, γραμμή κοιλιάς, λαιμό, μέση.

Πλεονεκτήματα:

Αποτελεί ιδανική λύση για έντονο χνούδι και προβλήματα υπερτρίχωσης αφού εμποδίζεται η επανέκφυση της τρίχας και ακολουθείται σταδιακή μείωσή της.

Γενικώς:

Δεν μπορούμε να αναφερθούμε με καμία σιγουριά σε πιο υποκειμενικά ζητήματα, όπως πόνος, διάρκεια κάθε συνεδρίας, σύνολο συνεδριών καθώς τα περισσότερα εξαρτώνται από το ιστορικό του κάθε ατόμου αλλά και το πόσο συνεπής θα είναι στις συνεδρίες του.

Επίσης, αν η τριχοφυΐα σας προέρχεται από ορμονικούς παράγοντες είναι σημαντικό να ελέγχετε αυτό το κομμάτι γιατί όποια μέθοδο και να διαλέξετε δεν θα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τέλος, οι παραπάνω προτάσεις είναι για εμάς οι πιο ιδανικές από θέμα αποτελεσματικότητας και ειδικά η φωτόλυση ipl και το λέιζερ είναι μια μικρή «επένδυση» καθώς σταδιακά απαλλάσεσαι από τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Προσοχή:

Ενημερώσου και εμπιστεύσου ένα ινστιτούτο αισθητικής με γνώσεις αισθητικής και ειδικά πάνω στο θέμα της αποτρίχωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ