Αν θεωρείτε το σούσι υγιεινό… ξανασκεφτείτε το! 6 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε…

591

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τα οφέλη του – υψηλής ποιότητας – σούσι  στην υγεία.

Η αλήθεια είναι όμως ότι το μεγαλύτερο μέρος των σούσι που καταναλώνεται αυτές τις μέρες, δεν είναι αυτό που πρέπει. Αν δεν είστε προσεκτικοί, το σούσι μπορεί να αποβεί ένα πολύ πλούσιο σε υδατάνθρακες γεύμα, χωρίς πρωτεΐνη ή λαχανικά, αφήνοντας σας πεινασμένη και με τη λαχτάρα για… ζάχαρη.

Εδώ είναι 6 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε πριν καταναλώσετε σούσι:

 1. Το σούσι με ρύζι (sushi rice) γίνεται με ζάχαρη και ξύδι ρυζιού. Κατά μέσο όρο, ανά δύο φλιτζάνια ρύζι σούσι χρησιμοποιούνται δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού. Σαν να μην φτάνει όλη αυτή η ζάχαρη, το τυπικό ρολό αποτελείται από 60-75% ρύζι, υδατάνθρακα δηλαδή που ισοδυναμεί με δύο φέτες ψωμί!

2. Το είδος του ρυζιού που χρησιμοποιείται στο σούσι, είναι το μικρόκοκκο ρύζι, που εκτοξεύει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα!

3. Τα ποσά πρωτεΐνης στο σούσι είναι πολύ μικρές! Για να λάβετε την προτεινόμενη ποσότητα πρωτεΐνης από το γεύμα σας, θα πρέπει να καταναλώσετε πολύ μεγάλες ποσότητες σούσι, που σημαίνει ότι θα φάτε ταυτόχρονα και εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα ρυζιού!

 4. Το σούσι είναι χαμηλό σε πρωτεΐνη και λιπαρά, συνεπώς θα σας μείνει η λαχτάρα για ζάχαρη μετά από ένα τυπικό γρήγορο γεύμα σούσι

5. Είναι πολύ αλμυρό! Το ρύζι σούσι γίνεται με αλάτι και σάλτσα σόγιας, η οποία έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.

 6. Πολλά υλικά στο σούσι σας, όπως τα καβούρια στα California maki, είναι επεξεργασμένα τρόφιμα.

 

Τι μπορείτε να αποφύγετε

– Οτιδήποτε τηγανητά, όπως τεμπούρα, η οποία είναι τηγανισμένη σε φυτικό έλαιο.

– Οτιδήποτε με σάλτσα τεριγιάκι και ιαπωνική μαγιονέζα, καθώς έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

– Σαλάτες με φύκια! Συνήθως δεν παρασκευάζονται στο εστιατόρια αλλά έρχονται σε συσκευασίες που για τη συντήρηση τους χρειάζονται χημικά συστατικά και πρόσθετα!

– Φασόλια σόγιας.  Όλα σχεδόν τα εξευγενισμένα προϊόντα σόγιας (tofu, λάδι σόγιας, γάλα σόγιας) είναι γενετικά τροποποιημένα! Επίσης, περιέχουν φυσικά φυτικά οιστρογόνα που μιμούνται τα οιστρογόνα στον οργανισμό μας και μπορεί να προκαλέσουν  ορμονικές ανισορροπίες.

– Σάλτσα σόγιας, η οποία περιέχει σιτάρι. Εάν έχετε δυσανεξία στο σιτάρι… μακριά!

 

Κανόνες για πιο υγιεινά σούσι

  • Επιλέξτε σασίμι
  • Ζητήστε τα ρολά σας να μην τυλιχθούν με ρύζι.
  • Αν έχουν υποχρεωτικά ρύζι, ζητήστε μαύρο
  • Αν το άσπρο ρύζι είναι η μόνη επιλογή, ανοίξτε τα ρολά και αφαιρέστε το
  • Πηγές πρωτεΐνης: Προτιμήστε σολομό και τόνο
  • Επιλέξτε εστιατόρια με μεγάλη κατανάλωση, για να βρείτε ολόφρεσκα υλικά
  • Επιλέξτε σαλάτα με φύκια, αν είστε σίγουρη ότι είναι φρέσκια και όχι προπαρασκευασμένη. Τα φύκια είναι μια καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ