Πένες με σολομό και σπαράγγια!

88

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι πέννες
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κιλό φιλέτο σολομού
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικό)
  • 1/2 φλυτζάνι φρέσκα σπαράγγια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φέτες φρέσκου λεμονιού
  • 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις πέννες. Αφήνουμε ακάλυπτη την κατσαρόλα για περίπου 11 λεπτά (ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι στο νεροχύτη.
  • Ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, το λευκό πιπέρι, τον άνηθο, και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το λάδι να τρεμοπαίζει. Βάζουμε το φιλέτο σολομού στο λάδι και πασπαλίζουμε με 1 πρέζα αλάτι. Τακτοποιούμε τα σπαράγγια και το σκόρδο σε όλο το τηγάνι. Στύβουμε τις φέτες λεμονιού πάνω από το σολομό και τα σπαράγγια, και στη συνέχεια τις (φέτες λεμονιού) τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά. Γυρίζουμε το σολομό, και μαγειρεύουμε μέχρι ο σολομός να μην είναι πλέον ημιδιαφανής στο κέντρο, περίπου 8 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε τις φέτες σολομού, τα σπαράγγια, το σκόρδο και τις φέτες λεμόνι από το τηγάνι σε ένα πιάτο, αφήνοντας τα υγρά στο τηγάνι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με αρκετό τυρί παρμεζάνα για να πυκνώσει η σάλτσα. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει, και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε τα υλικά σε δυο πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here