Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη; 6 αιτίες που μπορεί να κάνουν το «χάπι» να αποτύχει!

868

Το hangover δεν είναι η μόνη παρενέργεια της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ.

Η ευκαιριακή κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της εγκυμοσύνης για τις γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικό χάπι.

Η βαριά κατανάλωσης αλκοόλ, που εκτονώνεται με τον εμετό και ακολουθείται από σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, είναι ένα πολύ συνηθισμένο σενάριο που έχει σαν κατάληξη την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη!

Προσέξτε, αν κάνετε εμετό αμέσως μετά τη λήψη του χαπιού, να είστε βέβαιες ότι αυτό δεν βρίσκεται πλέον στον οργανισμό σας.

Αλλιώς το χάπι δεν αποτυγχάνει;

μμμ… Μάλλον τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά!

Εδώ είναι έξι πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Και πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις!

1. Ασυνέπεια: Λαμβάνοντας το χάπι σας κατά την ακριβή ίδια ώρα κάθε ημέρα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της αποτυχίας. Η παχυσαρκία χρησιμοποιείται πολλές φορές ως παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του χαπιού. Μια πρόσφατη μελέτη, διαπίστωσε ότι η συνέπεια και όχι το βάρος, έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο. Εάν ξεχάσετε να πάρετε περισσότερα από ένα χάπι σε ένα μήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο επιπρόσθετο μέτρο αντισύλληψης! Καλέσετε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για συγκεκριμένες συμβουλές.

2. Βαλσαμόχορτο: Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα μπορεί να αυξήσει την κατανομή των οιστρογόνων στον οργανισμό, καθιστώντας το χάπι λιγότερο αποτελεσματικό.

3. Το αντιβιοτικό ριφαμπικίνη: Σύμφωνα με την κλινική Μάγιο, οι κίνδυνοι παρεμβολής των αντιβιοτικών στο χάπι, έχει σε μεγάλο βαθμό υπερεκτιμηθεί. Ωστόσο, το αντιβιοτικό ριφαμπικίνη (Rimactane) έχει επίδραση, συνεπώς συζητήστε το με το γιατρό σας όταν σας συνταγογραφήσει αυτό το αντιβιοτικά.

4. Άλλα φάρμακα: Μερικά αντιμυκητιασικά φάρμακα, θεραπείες για τον HIV ή σκευάσματα κατά της επιληψίας,  θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τη δράση το χαπιού. Πάντοτε όταν σας συνταγογραφούν ένα νέο φάρμακο, ρωτάτε πάντοτε αν χρειάζεται να λάβετε επιπλέον μέτρα αντισύλληψης.

5. Θερμοκρασία: Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε το χάπια σε δροσερό μέρος. Αν αφεθεί στον ήλιο ή σε υπερβολική ζέστη (ή κρύο), θα μπορούσε να γίνει λιγότερο αποτελεσματικό.

6. Εμετός ή διάρροια: Αν κάνεις εμετό ή έχεις διάρροια μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από τη λήψη του χαπιού, θεώρησε απλά ότι δεν πήρες το χάπι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ