Χριστούγεννα 2023: Μοναδικές DIY ιδέες για δώρα με αλεξανδρινά

312

Χριστούγεννα 2023: Κάθε χρόνο στις γιορτές το αλεξανδρινό έχει την τιμητική του! Τα πανέμορφα χειμερινά άνθη διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών και συντηρούνται τόσο σε γλάστρες, όσο και ως μπουκέτα σε βάζο. Αυτό σημαίνει ότι οι DIY ιδέες και οι συνθέσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας αλεξανδρινά είναι αμέτρητες. Παρακάτω θα βρείτε ιδέες από τους ειδικούς του Stars for Europe (SfE) για τη δημιουργία δώρων με αλεξανδρινά που θα χαρίσουν χρώμα και χαρά και σίγουρα θα ικανοποιήσουν όλους τους λάτρεις των λουλουδιών.

Αλεξανδρινά: Ανθοθήκες με ξηρούς καρπούς

Οι ξηροί καρποί είναι μέρος των Χριστουγέννων όσο και τα αλεξανδρινά. Αυτοί οι διακοσμητικοί καρποί με το σκληρό κέλυφος, δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές σνακ, αλλά και ιδανικό υλικό για χειροτεχνίες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα για DIY διακοσμητικές θήκες για λουλούδια, μέσα στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε κομμένα αλεξανδρινά, μια θαυμάσια ιδέα για δώρο. Γι’ αυτή την χειροτεχνία, θα χρειαστείτε διάφορους ξηρούς καρπούς, πιστόλι θερμόκολλας, κόλλα, δοκιμαστικούς σωλήνες, κλαδιά πεύκου, μικρά κουκουνάρια, καρφίτσες με μαργαριταρένια κεφαλή και αλεξανδρινά.

Πώς να το φτιάξετε: Κολλήστε μαζί τους ξηρούς καρπούς έτσι ώστε να σχηματίσουν έναν κωνικό πύργο με ένα άνοιγμα στη μέση για να χωρέσει τον δοκιμαστικό σωλήνα. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει και στη συνέχεια διακοσμήστε την κατασκευή με τα κουκουνάρια, τις καρφίτσες και τα κλαδιά πεύκου. Τέλος, γεμίστε τον σωλήνα με νερό και βάλτε μέσα ένα κομμένο αλεξανδρινό. Συμβουλή: Αμέσως μετά την κοπή, βουτήξτε τις κομμένες άκρες του αλεξανδρινού σε ζεστό νερό (περίπου 60°C) για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σε κρύο νερό. Εάν αλλάζετε το νερό καθημερινά τα αλεξανδρινά θα παραμείνουν φρέσκα για έως και δύο εβδομάδες.

Χριστούγεννα 2023: Αλεξανδρινό μέσα σε μια χνουδωτή σύνθεση

Οι απλές γλάστρες και τα γυάλινα βάζα μεταμορφώνονται χάρη στα ζεστά καλύμματα από fleece και αναδεικνύουν τα αλεξανδρινά ή τα κεριά ακόμη περισσότερο. Για να κάνετε αυτή την απλή, upcycled κατασκευή, θα χρειαστείτε παλιές γλάστρες ή γυάλινα βάζα, παλιά ρούχα από χνουδωτό ύφασμα, ψαλίδι, πιστόλι θερμόκολλας, κόλλα, κουμπιά, αλεξανδρινά και κεριά.

Πώς να το φτιάξετε: Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι για να κόψετε το ύφασμα λίγο μακρύτερα από το μήκος της περιμέτρου του βάζου/γλάστρας σας. Χρησιμοποιήστε θερμόκολλα για να κολλήσετε το ύφασμα πάνω στα δοχεία και διακοσμήστε τα με κουμπιά. Αν χρησιμοποιήσετε ένα τμήμα από ένα μανίκι, απλά τραβήξτε το πάνω από το δοχείο. Τέλος, τοποθετήστε το αλεξανδρινό ή το κερί στο βάζο και διακοσμήστε με αυτό όποιο σημείο του χώρου σας θέλετε. Συμβουλή: Για μια πιο πολύχρωμη εμφάνιση, επιλέξτε χρωματιστά ρούχα με ασορτί κεριά και αλεξανδρινά.

Συνθέσεις με δίσκους και αλεξανδρινά για όλα τα γούστα

Ένας δίσκος με τη δική σας σύνθεση αλεξανδρινών αποτελεί μια γρήγορη ιδέα δώρου, που μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε σε κάθε γούστο και στυλ διακόσμησης, επιλέγοντας τα χρώματα και τα αξεσουάρ της αρεσκείας σας. Οι fans του ρετρό θα λατρέψουν αυτή τη σύνθεση (αριστερά) σε αποχρώσεις του κόκκινου και του χρυσού. Μια πανδαισία από vintage χριστουγεννιάτικα στολίδια, συνδυασμένα με ένα φωτεινό κόκκινο αλεξανδρινό μέσα σε μια χρυσή γλάστρα, κοσμούν τον κομψό δίσκο.

Στα αριστερά, ένας ψάθινος δίσκος γεμάτος με κόκκινα μίνι αλεξανδρινά, μια όμορφη ιδέα για δώρο για όσους αγαπούν τη φυσικότητα, αλλά και το πολύ trendy στυλ cottagecore. Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιλέξτε ποικιλίες αλεξανδρινών με διαφορετικά σχήματα φύλλων και αποχρώσεις του κόκκινου.

Στα δεξιά, μια κομψή και αρμονική σύνθεση που φιλοξενεί διαφορετικά μεγέθη δίχρωμων αλεξανδρινών σε ροζ και κρεμ χρώμα, μαζί με κεριά, στολίδια και χρυσά κουκουνάρια πάνω σε έναν στρογγυλό ξύλινο δίσκο.

Χριστούγεννα 2023: Συνθέσεις με κομμένα αλεξανδρινά

Αντί να προσφέρετε ένα φυτό σε γλάστρα ή σε μπουκέτο, μπορείτε να επιλέξετε μια σύνθεση από κομμένα αλεξανδρινά. Θα παραμείνουν φρέσκα για έως και δύο εβδομάδες αν, αμέσως μετά την κοπή, βουτήξετε τις κομμένες άκρες τους σε ζεστό νερό (περίπου 60°C) για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια σε κρύο νερό.

Η σύνθεση αριστερά, είναι βέβαιο ότι θα φέρει γιορτινή ατμόσφαιρα στον χώρο σας. Συνδυάζει ένα μπολ διακοσμημένο με αλεξανδρινά, χρυσά κλαδιά, ένα κερί και χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ γρήγορα. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ανθοδετικής στο νερό και τοποθετήστε το στο μπολ. Δέστε με σύρμα το κερί και στερεώστε το στο σφουγγάρι, μαζί με χρυσά κλαδιά και κομμένα αλεξανδρινά. Τέλος, ολοκληρώστε τη σύνθεσή σας με στολίδια της προτίμησής σας.

Τα ροζ κομμένα αλεξανδρινά κάνουν τη σύνθεση δεξιά ένα όμορφο δώρο, καθώς και ένα ρομαντικό διακοσμητικό αντικείμενο καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα και μπορείτε να τη φτιάξετε σε χρόνο μηδέν: βουτήξτε το σφουγγάρι ανθοδετικής σε νερό και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Περάστε σύρμα στο κερί και στερεώστε το στη μέση. Στη συνέχεια τοποθετήστε κλαδιά πεύκου και κομμένα αλεξανδρινά γύρω από το κερί. Έτοιμο!

Ένα ξύλινο κουτί γεμάτο με κόκκινα, μίνι αλεξανδρινά, ίληξ, κλαράκια πεύκου, βρύα και κουκουνάρια, μια σύνθεση εμπνευσμένη από την Σκανδιναβία που είναι ιδανική για να διακοσμήσει περβάζια, νησίδες και γιορτινά τραπέζια.

Πηγή: Stars for Europe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ