Travel lover – Για μερακλήδες των γευστικών απολαύσεων (photos)

63

Travel lover: Ένα ζωτικό μέρος του τουρισμού αναζητά αξέχαστες και μοναδικές εμπειρίες φαγητού και ποτού οπουδήποτε στον κόσμο

Συχνά αποκαλούμενος γαστροτουρισμός, αυτή η ενασχόληση κατηγοριοποιείται στα βιωματικά ταξίδια. Στην παρούσα εποχή, το φαγητό είναι ίσο με διαμονή και τοπία όταν πρόκειται να αποφασίσετε ένα μέρος για να ταξιδέψετε.

Ακριβώς όπως υπάρχουν λίστες με τα καλύτερα ξενοδοχεία για διαμονή και τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη, θα πρέπει επίσης να υπάρχει μια λίστα με πιάτα φαγητού για να περιορίσετε τα καλύτερα είδη σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά την κατάταξη, τα τρόφιμα και τα ποτά μπορεί να είναι πολύ υποκειμενικά, καθώς τα γούστα διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Ωστόσο, εδώ είναι μια λίστα με τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο που προτείνουν ειδικοί και ταξιδιώτες.

1. Σούσι (Ιαπωνία)

Παρασκευάζεται με ξύδι ρύζι και μεγάλη γκάμα συστατικών, όπως θαλασσινά, λαχανικά και μερικές φορές φρούτα. Το σούσι έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται με wasabi, τζίντζερ τουρσί και σάλτσα σόγιας. Μια δημοφιλής γαρνιτούρα για αυτό το πιάτο είναι το ραπανάκι Daikon. Το είδος του ψαριού σε αυτό καθορίζει τη γεύση ενός σούσι.

Ωστόσο, το ξύδι ρύζι δίνει στο πιάτο μια πικάντικη γεύση συνολικά. Ο τόνος, το χέλι και ο σολομός τείνουν να έχουν ελαφριά γεύση, ενώ το σούσι με γεύση χταπόδι είναι γενικά έντονη στη γεύση.

2. Ρεντάνγκ, Ινδονησία

Συχνά αποκαλούμενο «το πιο νόστιμο πιάτο του κόσμου», το Rendang παρασκευάζεται σιγοβράζοντας το βοδινό κρέας με γάλα καρύδας με ένα μείγμα από τα καλύτερα μπαχαρικά, όπως κουρκούμη, σκόρδο, λεμονόχορτο, τζίντζερ, τσίλι και galangal. Στη συνέχεια, το πιάτο μαγειρεύεται για λίγες ώρες που του δίνει μια τρυφερή υφή και εξωτική γεύση.

Η έκρηξη των γεύσεων είναι σίγουρα ένας από τους λόγους για τους οποίους το πιάτο αγαπήθηκε παγκοσμίως και είναι επίσης ένα από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο για Travel lover. Εύκολο στο θρόισμα, αυτό το πιάτο σερβίρεται συχνά σε τελετές ή για να τιμήσουν τους καλεσμένους.

3. Ramen, Ιαπωνία

Αν δεν το δοκιμάσετε, πρέπει να έχετε ακούσει για τον Ramen τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τα συσκευασμένα noodles της στιγμής. Το Ramen είναι ένα ιαπωνικό πιάτο που φτιάχνεται από noodles σιταριού και σερβίρεται στο ζωμό μαζί με λαχανικά και κρέας. Το Ramen έρχεται σε διάφορες γεύσεις, από πικάντικο έως πικάντικο, ανάλογα με τη γεύση του ζωμού. Κάθε περιοχή στην Ιαπωνία έχει τη δική της. Το Tonkotsu, ένα δημοφιλές στυλ ράμεν περιλαμβάνει ζωμό από χοιρινό κόκκαλο και το miso ramen, ένα άλλο δημοφιλές πιάτο που προέρχεται από το Χοκάιντο.

4. Tom Yam Goong, Ταϊλάνδη

Ένα είδος ξινής και ζεστής ταϊλανδέζικης σούπας, το Tom yam goong παρασκευάζεται με γαρίδες μαζί με ένα σωρό υγιεινά βότανα και μπαχαρικά; λεμονόχορτο, λάιμ, φύλλα kaffir, galangal και κόκκινες πιπεριές τσίλι για να αναφέρουμε μερικά. η σούπα παίζει με λίγο από όλες τις πιθανές γεύσεις; πικάντικο, ξινό, αλμυρό και γλυκό. Για να προσθέσετε στη γεύση της, η σούπα περιχύνεται με γάλα καρύδας και κρέμα. Το πιάτο είναι ένα τοπικό αγαπημένο σε όλη την Ταϊλάνδη.

5. Κεμπάπ, Τουρκία

Ένα πιάτο δημοφιλές σε όλη τη Μέση Ανατολή, τα κεμπάπ προέρχονται από την Τουρκία. Αποτελούνται από κιμά ή θαλασσινά, φρούτα και λαχανικά σε ορισμένες περιπτώσεις και μαγειρεύονται σε σουβλάκι με μεγάλη φωτιά από κάτω, όπως ακριβώς το μπάρμπεκιου στη σχάρα.

Μαγειρεύεται με διάφορα συνοδευτικά υλικά όπως σκόρδο, μαύρο πιπέρι και φυτικό λάδι. Το αρνί ή τα αρνιά είναι γενικά τα παραδοσιακά κρέατα που χρησιμοποιούνται στα κεμπάπ. Άλλες συνταγές περιλαμβάνουν βοδινό, κατσίκι, ψάρι και κοτόπουλο επίσης. Αυτό το πιάτο έχει ένα τέλειο μείγμα γεύσης, που κυμαίνεται από πικάντικο έως πικάντικο, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο.

6. Φο, Βιετνάμ

Ένα απλό αλλά απίστευτο πιάτο, το Pho (προφέρεται ως «fuh») είναι ένα βιετναμέζικο πιάτο από ζυμαρικά ρυζιού και κρέας (συνήθως βοδινό ή κοτόπουλο) που σερβίρεται σε ζωμό και ολοκληρώνεται με βότανα. Το πιάτο έχει ένα υπέροχο άρωμα που παραμένει στο κεφάλι του τρώγου για λίγο. Ένα δημοφιλές φαγητό του δρόμου, το Pho είναι γευστικό αλλά ισορροπημένο στη φύση. Ένα τέλειο πιάτο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ. Εσείς και αυτό το πιάτο σίγουρα φτιάχνετε ο ένας τον άλλον.

7. Πάπια Πεκίνου, Κίνα

Η πάπια Πεκίνου είναι ένα πιάτο που βρίσκει το δρόμο του στο Πεκίνο. Οι πάπιες για αυτό το πιάτο εκτρέφονται ειδικά και σφάζονται μετά από 60 ημέρες και καρυκεύονται πρώτα πριν ψηθούν σε κλειστούς φούρνους. Αυτό δίνει στο κρέας τραγανή φλούδα και λεπτή υφή.

Το πιάτο σερβίρεται με αγγούρια, φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και γλυκιά σάλτσα φασολιών. Το πιάτο κόβεται μπροστά από τα εστιατόρια και μετά σερβίρεται σε τρία μέρη. Πρώτα, με ζάχαρη και σάλτσα σκόρδου και μετά με τηγανίτες. Η υπόλοιπη πάπια σερβίρεται και με ζωμό. Η γεύση είναι τόσο απολαυστική, αφού ολοκληρώσετε το πιάτο, μόνο έτσι θα θέλατε την πάπια σας.

8. Paella, Ισπανία

Η Paella έχει τις ρίζες της στη Βαλένθια της Ισπανίας. Είναι ένα αρχαίο πιάτο που αναδημιουργήθηκε με μια σύγχρονη πινελιά στη σημερινή εποχή. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φάτε Paella. Η αρχική συνταγή περιέχει λευκό ρύζι με πράσινα φασόλια, κρέας (κουνέλι ή κοτόπουλο, μερικές φορές πάπια), βουτυρόκουφα, σαλιγκάρια, με καρυκεύματα όπως δεντρολίβανο και. Η συνταγή χρησιμοποιεί και αγκινάρες κατά την εποχή της.

Ένα άλλο πολύ κοινό αλλά εποχιακό συστατικό είναι οι αγκινάρες. Μαγειρεμένο με ελαιόλαδο σε τηγάνι, το πιάτο είναι γεμάτο γεύσεις και ως εκ τούτου ένα από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο.

9. Steak and Kidney Pie, Αγγλία

Οι Βρετανοί λατρεύουν τις πίτες τους. Και γιατί να μην το κάνουν; Η πίτα με μπριζόλα και νεφρό είναι μια πικάντικη πίτα γεμάτη με μοσχάρι κομμένο σε κύβους, νεφρό (συχνά από αρνί, μοσχάρι ή χοιρινό), καφέ σάλτσα και τηγανητό κρεμμύδι. Είναι αντιπροσωπευτικό πιάτο της βρετανικής κουζίνας και κουλτούρας. H σάλτσα αποτελείται από μπύρα, αρωματισμένο ζωμό βοείου κρέατος και άμυλο καλαμποκιού.

Υπάρχουν ειδικές κρούστες ζαχαροπλαστικής που προετοιμάζονται για την πίτα, όπως σφολιάτα, ζύμη με κρούστα ζεστού νερού και ζύμη συντόμευσης. Αν και αρκετά ακριβό (τα αυθεντικά), το πιάτο αξίζει να το δοκιμάσετε μια φορά ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης της πίτας.

10. Apfelstrudel, Αυστρία

Πιο γνωστό ως Apple Strudel, το Apfelstrudel είναι ένα δημοφιλές ζαχαροπλαστείο στην Αυστρία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Το πιάτο αποτελείται από ένα οβάλ κάλυμμα στρούντελ με λαχταριστή γέμιση μήλου εσωτερικά. Η γέμιση μήλου παρασκευάζεται με τριμμένα μήλα, κανέλα, ζάχαρη, τριμμένη φρυγανιά και σταφίδες.

Αυτή η λιχουδιά έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται με παγωτό βανίλια και σαντιγί. Μπορείτε να πειραματιστείτε με σάλτσα βανίλιας αντί για παγωτό και κρέμα αντί για κρέμα για να δοκιμάσετε νέες γεύσεις. Το Apfelstrudel μπορεί να σερβιριστεί οποιαδήποτε στιγμή συνοδεύεται από καφέ, τσάι ή ακόμα και σαμπάνια και το συναντάμε ευρέως στα βιεννέζικα καφέ.

11. Pad Thai, Ταϊλάνδη

Ένα συνηθισμένο πιάτο street food σε όλη την Ταϊλάνδη, το Pad Thai είναι ένα πιάτο με τηγανητό ρύζι που συνοδεύεται με noodles. Αυτό το υγιεινό πιάτο φτιάχνεται με ζυμαρικά που τηγανίζουν με αυγά και τόφου. Αυτό που αναδεικνύει τη γεύση από το πιάτο είναι το μοναδικό μείγμα από σάλτσες – πολτός ταμαρίνδου, αποξηραμένες γαρίδες και σάλτσα ψαριού και γαρνίρεται με σκόρδο και κόκκινη πιπεριά τσίλι.

Το πιάτο σερβίρεται μαζί με ψητά φιστίκια και φέτες λάιμ. Υπάρχουν επιπλέον συστατικά που παρέχονται στο πλάι, όπως ραπανάκια, φύτρα φασολιών και άλλα λαχανικά. Το Pad Thai έχει επίσης μια χορτοφαγική εκδοχή που αποτελείται από σάλτσα σόγιας αντί για σάλτσα ψαριού και δεν περιλαμβάνει κρέας.

12. Goulash, Ουγγαρία

Ένα πιάτο πιο δημοφιλές στην Κεντρική Ευρώπη, το Goulash είναι κρέας στιφάδο που χρονολογείται από την Ουγγαρία του 9ου αιώνα. Τα κύρια στοιχεία του πιάτου είναι τα μπαχαρικά, κυρίως η πάπρικα. Το γκούλας παρασκευάζεται είτε από βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι ή αρνί. Το κρέας κόβεται σε κομμάτια και αλατοπιπερώνεται καλά. Στη συνέχεια ροδίζεται με λάδι και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το πιάτο αφήνεται να σιγοβράσει αφού προσθέσουμε πάπρικα.

Σερβίρεται με μια ποικιλία λαχανικών όπως καρότο, μαϊντανός, σέλινο και πατάτες. Στο πιάτο προστίθενται και πατάτες για να γίνει πιο πηχτό και λείο (λόγω του αμύλου). Το πιάτο είναι σύμβολο για την Ουγγαρία και επίσης ένα από τα εθνικά πιάτα. Η ανακουφιστική φύση του στιφάδου είναι αυτό που το κάνει ένα από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο.

13. Λαζάνια, Ιταλία

Τα ιταλικά λαζάνια αναλαμβάνουν την Pizza για να προστεθούν στη λίστα με τα “καλύτερα πιάτα φαγητού στον κόσμο” λόγω της επιστροφής τους. Είναι ένα από τα παλαιότερα ζυμαρικά, αλλά έχει γίνει δημοφιλές μόνο στη σημερινή εποχή. Τα ίδια τα συστατικά ακούγονται λαχταριστά – κρέατα, ζυμαρικά, λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και πολλά πολλά τυριά. Τα λαζάνια (πληθυντικός για τα λαζάνια) αγαπούν άτομα όλων των ηλικιών και είναι ένα πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση ή γιορτή.

14. Kimchi, Κορέα

Το Kimchi είναι ένα βασικό κορεάτικο συνοδευτικό πιάτο που παρασκευάζεται από ζυμωμένα λαχανικά όπως κορεάτικα ραπανάκια και λάχανο και συμπληρώνεται με πολλά καρυκεύματα, όπως σκόρδο, σκόνη τσίλι, κρεμμύδια και τζίντζερ. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από Kimchis που παρασκευάζονται με διαφορετικά συστατικά και πωλούνται σχεδόν δωρεάν ως ορεκτικά στα περισσότερα εστιατόρια στην Κορέα.

Το πιάτο είναι αγαπητό σε όλους, ειδικά σε λάτρεις της υγείας λόγω των υψηλών διαιτητικών ινών και βιταμίνης C, καθώς και των χαμηλών θερμιδικών χαρακτηριστικών του. Το Kimchi έχει εξέχουσα ξινή γεύση λόγω της ζύμωσης. Παρατηρούνται επίσης και άλλες γευστικές νότες όπως πικάντικο και umami.

15. Τηγανητό κοτόπουλο, Ηνωμένες Πολιτείες

Τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά, το τηγανητό κοτόπουλο, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ένα πιάτο που αποτελείται από κομμάτια κοτόπουλου τηγανισμένα βαθιά, δίνοντάς του μια τραγανή επικάλυψη. Στη συνέχεια, το κοτόπουλο καρυκεύεται με βότανα και μπαχαρικά. Όσο πιο πικάντικο, τόσο το καλύτερο. Το αλεύρι που περισσεύει χρησιμοποιείται για να γίνει πιο πηχτή η κρούστα.

Το πιάτο παρασκευάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1830, τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το τηγανητό κοτόπουλο είναι πρακτικά το πιο αγαπημένο πιάτο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τάση επικράτησε και το πιάτο είναι πλέον ένα από τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο.

16. Dosa, Ινδία

Η Ινδία έχει πολλά να συνεισφέρει όσον αφορά την κουζίνα και η ντόσα είναι το καλύτερο πιάτο για να το αντιπροσωπεύει. Για να το θέσω με απλά λόγια, το dosa είναι ένα είδος τηγανίτας που παρασκευάζεται από ζυμωμένο κουρκούτι ρυζιού. Το πιάτο μοιάζει με κρέπα και τα κύρια υλικά είναι μαύρο γραμμάριο και ρύζι.

H Dosa είχε εξέχουσα θέση μόνο στη Νότια Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Είναι πλέον ένα πολύ γνωστό πιάτο στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο. Συνήθως γεμίζεται με διάφορα γεμιστά με κύριο συστατικό την πατάτα. Το Dosa σερβίρεται μαζί με chutneys και sambar (στιφάδο λαχανικών)

17. Massaman Curry, Ταϊλάνδη

Παρασκευασμένο με κάρδαμο, κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδή γλυκάνισο, κύμινο, φύλλα δάφνης, μοσχοκάρυδο και μοσχοκάρυδο, το κάρυ Massaman είναι ένα ήπιο, σχετικά πλούσιο κάρυ της Ταϊλάνδης.

Σε συνδυασμό με τα τοπικά μπαχαρικά, αυτό το πικάντικο και όχι πολύ πικάντικο κάρυ διαφέρει από τα άλλα κανονικά κάρυ του έθνους και για όλους τους σωστούς λόγους. Αντί να συμπεριλάβει τα φύλλα κάρυ στη διαδικασία μαγειρέματος, το κάρυ Massaman χρησιμοποιεί μπαχαρικά και αρωματικά όπως κύμινο, λεμονόχορτο και γαλανγκάλ που βοηθά στη δημιουργία μιας απολαυστικής βάσης για το πιάτο.

18. Πίτσα, Ιταλία

Τώρα ποιος δεν θα γνώριζε αυτό το νόστιμο πιάτο που μας δίνει την απόλυτη γευστική εμπειρία. Αυτό το ιταλικό πιάτο αποτελείται από μια συνήθως στρογγυλή ζύμη με βάση το σιτάρι που γαρνίρεται με ντομάτες, τυρί και συχνά διάφορα άλλα υλικά που ψήνονται σε υψηλή θερμοκρασία, παραδοσιακά σε ξυλόφουρνο. Η πίτσα σήμερα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή είδη γρήγορου φαγητού στον κόσμο.

19. Χάμπουργκερ, Γερμανία

Αυτό το δημοφιλές πιάτο της Γερμανίας αποτελείται από ένα ή περισσότερα μαγειρεμένα μπουρεκάκια κιμά, συνήθως μοσχαρίσιο, που τοποθετούνται ακριβώς μέσα στο ψωμί σε φέτες ή σε ένα τσουρέκι. Στη συνέχεια, είτε τηγανίζεται, είτε ψήνεται στη σχάρα ή καπνίζεται. Τα χάμπουργκερ συχνά σερβίρονται με μαρούλι, άφθονο τυρί, ντομάτα, τουρσιά και οτιδήποτε άλλο. Καρυκεύματα όπως κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα τοποθετούνται συχνά σε ψωμάκια σουσαμιού.

20. Donuts, Η.Π.Α

Αυτή η λιχουδιά των ΗΠΑ συχνά αφήνει τους ανθρώπους με ένα γλυκό δόντι να λαχανιάζουν για περισσότερα. Το ντόνατ είναι δημοφιλές σε πολλές χώρες και παρασκευάζεται σε διάφορες μορφές ως γλυκό σνακ. Τα ντόνατς συνήθως τηγανίζονται από αλευρωμένη ζύμη και συνήθως έχουν σχήμα δακτυλίου.

Χρησιμοποιούνται διάφορα επιχρίσματα όπως ζάχαρη, σοκολάτα, γλάσο σφενδάμου κ.λπ. που τονίζουν τη γεύση αυτού του σνακ και κυριολεκτικά χρησιμεύουν ως κερασάκι στην τούρτα. Το Krespy Kreme, το Mad Over Donuts είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ντόνατς παγκοσμίως.

21. Biryani, Ινδία

Αυτό το ανάμεικτο πιάτο με ρύζι έχει τις ρίζες του ανάμεσα στους μουσουλμάνους της ινδικής υποηπείρου. Παρασκευάζεται ανακατεύοντας ένα κάρυ, ενώ αργότερα το συνδυάζετε με al dente ρύζι χωριστά.

Αυτό το πιάτο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλη την ινδική υποήπειρο, καθώς και μεταξύ της διασποράς από την περιοχή. Η παρουσία αυτού του πλούσιου και αρωματικού πιάτου ρυζιού στο μενού σίγουρα ανεβάζει τα βραδινά πάρτι μια βαθμίδα ψηλότερα.

22. Poutine, Καναδάς

Όλοι οι λάτρεις των τηγανητών πατατών στο σπίτι, αυτό το καναδικό πιάτο είναι ό,τι χρειάζεστε για να πάρετε τα χέρια σας. Το Poutine περιλαμβάνει τηγανιτές πατάτες και τυρόπηγμα με παραδοσιακό καφέ σάλτσα κοτόπουλου.

Προερχόμενο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στην κεντρική επαρχία του Καναδά, η σάλτσα σερβίρεται συνήθως σε θερμοκρασίες δωματίου και δεν διατηρεί την υφή του, οι πατάτες προστίθενται αμέσως πριν σερβίρουν το πιάτο.

Είτε είστε κάποιος με εκλεπτυσμένη γεύση για φαγητό είτε απλά θέλετε να απολαύσετε τη ζωή μέσα από τη γεύση σας, αυτά τα καλύτερα πιάτα στον κόσμο αξίζει να διασχίσετε τους ωκεανούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ