Πώς θα φτιάξετε νόστιμες κρέπες με μαρμελάδα

16

Η κρέπα είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη σε όλη τη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα. Στη Βρεττάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη. Οι κρέπες σερβίρονται με πολλών ειδών γέμιση, από την πιο απλή που είναι ζάχαρη μέχρι ποικίλους συνδυασμούς υλικών.

Τα υλικά για τις κρέπες με μαρμελάδα

  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
  • μια πρέζα βανίλια
  • 600 ml αλεύρι κοσκινισμένο
  • βούτυρο
  • μαρμελάδα για σερβίρισμα
  • κανέλα αναμειγμένη με ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

Κρέπες με μαρμελάδα – εκτέλεση

  • Βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μπολ μεσαίου μεγέθους και χτυπάτε, κατά προτίμηση με ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, θολό και αφρώδες.
  • Προσθέτετε τη βανίλια και το γάλα σιγά σιγά και τα χτυπάτε μέχρι να δέσουν καλά.
  • Ρίχνετε στο μείγμα των αυγών σιγά σιγά στο κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάτε καλά ύστερα από κάθε προσθήκη ώστε να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
  • Λιώνετε λίγο το βούτυρο σε μικρό τηγάνι προσθέτετε δύο κουταλιές από το χυλό και ανακινείτε το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνετε σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα ή ώσπου να ροδίσει η κάτω πλευρά της κρέπας και ύστερα τη γυρίζετε σε μια σπάτουλα και την ψήνετε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
  • Βάζετε την κρέπα σε πιατέλα και συνεχίζετε με τον υπόλοιπο χυλό λιώνοντας στο τηγάνι επιπλέον βούτυρο, αν χρειάζεται.
  • Τοποθετείτε τις έτοιμες κρέπες σε στοίβα, βάζοντας ανάμεσα τους κομμάτια λαδόχαρτο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Για το σερβίρισμα απλώνετε λίγη μαρμελάδα πάνω σε κάθε κρέπα και την τυλίγετε. Βάζετε τις τυλιγμένες κρέπες σε ζεστή πιατέλα.
  • Πασπαλίζετε με το μείγμα της κανέλας και της ζάχαρης όσο είναι ακόμη ζεστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here