Γευστικό κέικ με ινδοκάρυδο

99

Φτιάξτε το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ με ινδοκάρυδο για εσάς και την οικογένειά σας. Πρόκειται για το πιο γευστικό κέικ για να συνοδέψετε τον καφέ σας, με ζουμερή γέμιση και τραγανή επικάλυψη ινδοκάρυδου.

Συστατικά για το κέικ με ινδοκάρυδο

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%

Για την επικάλυψη του κέικ με ινδοκάρυδο

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 ml γάλα, 3,5%
  • 350 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης του κέικ με ινδοκάρυδο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το ένα αυγό περιμένουμε να απορροφηθεί, και προσθέτουμε 2 κ.σ. από το μείγμα με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το δεύτερο αυγό και περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα για να ρίξουμε και το τρίτο.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Σταματάμε το μίξερ, και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι.
  • Αφαιρούμε το μείγμα από τα τοιχώματα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα σιλικόνης, και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, για 8 δευτερόλεπτα.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 25×32 εκ., μεταφέρουμε όλο το μείγμα μέσα, και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο, και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στην πάνω σχάρα. Θέλουμε η επιφάνεια του κέικ να έχει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και το εσωτερικό του να είναι ελαφρώς σφιχτό.

Πώς θα κάνετε την επικάλυψη του κέικ με ινδοκάρυδο

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 2 λεπτα χωρίς να σταματήσουμε μέχρι να πάρει μια βράση το μείγμα.
  • Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.

Η σύνθεση για το κέικ ινδοκάρυδο

  • Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο, και τρυπάμε αμέσως σε διάφορα σημεία την επιφάνειά του με ένα ξύλινο ξυλάκι από σουβλάκι για να μπορέσει να φτάσει στο εσωτερικό η επικάλυψη.
  • Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω στο ζεστό κέικ φροντίζουμε να την απλώσουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.
  • Μεταφέρουμε το κείκ στον φούρνο, και ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά, μέχρι η επικάλυψη να σταθεροποιηθεί.
  • Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο, και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε σε 12 κομμάτια, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ