Τραγανά και γευστικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

91

Τα υπέροχα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου με το που τα είδα τα λάτρεψα. Γι΄αυτό  μοιράζομαι μαζί σας αυτήν την πανεύκολη συνταγή την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε μαζί με τα παιδάκια σας ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο. (Μελομακάρονα: Νόστιμα και γευστικά από τα χεράκια σας).

Είναι ένα τέλειο δώρο αλλά και ένα κέρασμα που κανείς δεν πρόκειται να αρνηθεί.

Πώς θα φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου  – υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο καλής ποιότητας
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό + 1 αυγό για άλειμμα
  • 40 γρ. γάλα πλήρες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζουμε μια λαδόκολα στο ταψί του φούρνου.
  • Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το χτυπάμε στο μίξερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι το οποίο κοσκινίζουμε και το ρίχνουμε σταδιακά στο τέλος.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα με το χέρι ή τον ειδικό “γάντζο” του μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη.
  • Καλύπτουμε την έτοιμη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πλάθουμε κουλουράκια με το χέρι ή ανοίγουμε ζύμη και με κουπ πατ δίνουμε Χριστουγεννιάτικα σχήματα τα τοποθετούμε στη λαδόκολα και τα αλείφουμε με το αυγό το οποίο έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό.
  • Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20′-30′ ανάλογα με το πάχος και το μέγεθος.

Extra tips

Μπορείτε να αναζητήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής προκειμένου να δώσετε χρώμα στα μπισκοτάκια σας. Επίσης, μπορείτε να τα κάνετε μικρά «γλυκά σάντουιτς» με μια σφιχτή κρέμα.

Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 800 γραμ πλήρες γάλα
  • 200 γραμ κρέμα γάλακτος
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 300γρ ζάχαρη
  • 60γρ κορν φλαουρ
  • 1 στικ βανίλιας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την
κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι.

Αλλάζουμε σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ