5 χειροποίητες ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα για να φτιάξετε με τα παιδάκια σας

145

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα βρέχει. Επομένως είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να φτιάξετε τα δώρα των Χριστουγέννων με τα παιδάκια σας ή να κάνετε την έρευνά σας και τη λίστα με τα δώρα. (6+1 ιδέες για να στολίσετε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο).

Μην ξεχνάτε πως δεν παίζει κανέναν ρόλο η αξία του δώρου αλλά η χειρονομία αγάπης.

1. Χειροποίητες, Ευχετήριες Κάρτες

Φτιάξτε παρέα κάρτες για συγγενείς & φίλους που βρίσκονται σε άλλη πόλη ή χώρα και κάνοντας μια βόλτα μέχρι το ταχυδρομείο ολοκληρώστε την διαδικασία αποστολής.
– Θα χρειαστείτε μερικά χρωματιστά χαρτόνια, διακοσμητικά στοιχεία, μαρκαδόρους και φαντασία!

2. Πρωτότυπα στολίδια

Φτιάξτε χειροποίητα στολίδια μαζί με τα παιδιά σας για να τα χαρίσουν στους φίλους τους, στον παππού και τη γιαγιά ή να τα κρεμάσετε στο δέντρο σας:

– Από αλατοζύμη: Αφού φτιάξετε και ψήσετε τα στολίδια σας, μπορείτε να τα ζωγραφίσετε και να περάσετε ένα σχοινάκι για να μπορούν να κρεμαστούν.

– Φωτεινές φατσούλες: Με αυτά τα πρωτοτυπα στολίδια θα ξετρελαθούν τα μικρά σας!
Βρείτε στην αγορά τα ηλεκτρονικά κεράκια (με μπαταρία) και διακοσμήστε τις φατσούλες με κορδέλες, χαρτόνι και ό,τι άλλο φανταστείτε εσείς.

Ιδέες για δώρα

Όταν υπάρχει διάθεση και φαντασία είναι εύκολο να φτιάξετε όμορφα δωράκια για αγαπημένα πρόσωπα που έχουν σχέση με το παιδί σας, όπως η δασκάλα του, η νονά/ο νονός ή πρόσωπα της οικογένειας π.χ. θεία/θείος, παππούς/γιαγιά.

Φτιάξτε μυρωδάτα, χριστουγεννιάτικα μπισκότα μαζί με τα παιδιά, διακοσμήστε τα και βάλτε τα σε σακουλάκι ανά 4-5 (ανάλογα με το μέγεθός τους). Στη συνέχεια προμηθευτείτε από την αγορά κουτιά δώρου και κούπες με εορταστικό θέμα στη διακόσμηση. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να διαλέξει τα κουτάκια, τις κούπες και τα διακοσμητικά που θα απαρτίσουν το δώρο σας. Τέλος, τοποθετήστε τα όλα μέσα στο κουτί (προσθέτοντας αν θέλετε και άλλα καλούδια, όπως ένα βαζάκι με σπιτική μαρμελάδα ή αρωματικό κεράκι, κα.) και τυλίξτε το με μια ωραία κορδέλα.

Εντυπωσιακά διακοσμητικά

Κανείς δε χορταίνει να κουνάει και να απολαμβάνει αυτά τα “μαγικά” βαζάκια που μοιάζουν να είναι βγαλμένα από παραμύθι. Φτιάξτε τα δικά σας στο σπίτι μαζί με τα μικρά σας και χαρίστε τα σε παιδιά που δεν έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν δώρα και παιχνίδια. Συμπληρώστε στο πακέτο σας και μερικά λαχταριστά μπισκότα και σοκολατάκια και είναι βέβαιο πως θα ξετρελαθούν!

– Θα χρειαστείτε βάζα (π.χ. από μαρμελάδες), γλυκερίνη, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά & φιγούρες, κόλλα (για να κολλήσετε γερά το καπάκι στο τέλος) και χρυσόσκονη.

Στολίδι για την πόρτα

Πάνω σε πράσινα χαρτόνια τοποθετήστε την παλάμη σας και διαγράψτε το περίγραμμα με ένα μολύβι. Στη συνέχεια κόψτε το και μόλις συγκεντρώσετε τα “χεράκια” όλης της οικογένειας, κολλήστε τα μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα στεφάνι. Κολλήστε κόκκινα κυκλάκια για να απεικονίσετε τα γκι και δέστε μια ωραία, κόκκινη κορδέλα για μπορείτε να το κρεμάσετε. Έτοιμο το στεφανάκι σας – σύμβολο της δικής σας, ενωμένης οικογένειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ