Κριθαρότο με φιλετάκια κοτόπουλου & μανιτάρια

126

Αν ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τι θα μαγειρέψετε για σας και την οικογένειά σας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε ένα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Το κριθαρότο με φιλετάκια κοτόπουλου και μανιτάρια γίνεται πολύ γρήγορα, είναι θρεπτικό, χορταστικό και οικονομικό ενώ ακόμη και αν δεν έχετε μεγάλη πείρα στην κουζίνα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. (Μακαρονόπιτα με σπαγγέτι στο τηγάνι φτιαγμένη στο τσακ -μπαμ!)

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το κριθαρότο με φιλετάκια κοτόπουλου

  • 300γρ κριθαράκι μέτριο
  • 1 κρεμμύδι ξηρό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 γινωμένες ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • Φρέσκα μανιτάρια (μια συσκευασία)
  • 200γρ γραβιέρα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρά φιλετάκια
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ζωμό κρέατος

Πώς θα μαγειρέψουμε το κριθαρότο με φιλετάκια κοτόπουλου

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και τα φιλετάκια κοτόπουλου τσιγαρίζοντάς τα.
2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι τα σκόρδα τον άνηθο και τον μαϊντανό, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι να σωταριστούν.
3. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο τηγάνι και τις ψήνουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
4. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε ωσότου ροδίσουν. Έπειτα τους ρίχνουμε  τον καυτό ζωμό κρέατος.
5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και την γραβιέρα ενώ πασπαλίζουμε το πιάτο με φρεσκοκομμένο άνηθο. Το πιάτο είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ