Έχεις παιδάκια; Αυτή είναι η απόλυτη παιδική θεατρική παράσταση που πρέπει να τα πας

137

Η μοναδική Αλίκη Κατσαβού, κάνει για 2η χρονιά την απόλυτη παιδική παράσταση στην οποία συμμετέχουν οι μικροί της θεατές

Η παράσταση «Του τραγουδιού το παραμύθι» που σκηνοθέτησε η Αλίκη Κατσαβού και παίζει μαζί με τον Ιάσων Λαγουτάρη ξεκινάει τον 2ο κύκλο παραστάσεων στο ΘΕΑΤΡΟ.

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα «μυστικά» του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας.

Η παράσταση αναδεικνύει την πλούσια ποιητική κληρονομιά μας καθώς στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες.

Η Αλίκη Κατσαβού επί σκηνής

Στο ταξίδι αυτό, μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν από διεθνή βραβεία έως βραβεία Νόμπελ και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες.

ΕΓΡΑΨΑΝ για εμάς: «…είναι αδύνατο να μην παρασύρει μαζί του, συναισθηματικά και επί σκηνής, τα παιδιά που, μαζικά, συμμετέχουν: σαν ανθισμένα δέντρα και λουλούδια, σαν ζώα και έντομα, σαν λιλιπούτειοι ναύτες. Το έργο συμπαρασύρει σ’ ένα σύμπαν ομορφιάς, καλαισθησίας, αναζήτησης και συμμετοχής, ευψυχίας και ανάτασης…

…σε χρόνους σκοτεινούς, που το ωραίο -η ποίηση, η μουσική, τα χρώματα, η φαντασία, η ελπίδα για τη ζωή την ίδια- κρύβονται από τα μάτια μας και πρέπει, με τη βοήθεια του Θεάτρου, να τα ξαναθυμηθούμε. Να τα θυμηθούμε και να τα δείξουμε στα παιδιά μας.

…οι μικροί ναύτες του ονείρου ας επιβιβαστούν σ’ ένα καράβι ποίησης και μουσικής κι ας αρμενίσουν μια θάλασσα ομορφιάς». (θέατρο.gr)

Ταυτότητα παράστασης:

Τίτλος: «Του τραγουδιού το παραμύθι» Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης

Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού

Μουσική επιμέλεια -Ενορχήστρωση: Θοδωρής Μπρουτζάκης Παίζουν: Αλίκη Κατσαβού, Ιάσων Λαγουτάρης

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι)

Παράσταση: Κάθε Κυριακή στις 11.30 το μεσημέρι

Πρεμιέρα: 6 Νοεμβρίου 2022

Προπώληση Viva https://www.viva.gr/tickets/theater/tragoudiou-paramythi/

Πληροφορίες:

ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Θέατρο Άβατον

Ευπατριδών 3, Γκάζι 118 54 (250μ. από τον σταθμό Μετρό «Κεραμεικός»)

Τηλέφωνο: 2103412689

E-mail: [email protected] Site: www.theatroavaton.gr

Facebook page: www.facebook.com/avatontheater

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ