Σπίτι: Καθαρίστε το σπίτι σας εύκολα και γρήγορα!

109

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μία υποχρέωση που κανείς δεν θέλει να την κάνει

Μας αποσπά από τις υπόλοιπες δουλειές μας και μας καταναλώνει πολύ χρόνο. Ωστόσο, ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι μας κάνει να έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων. Ακόμα κι αν επιστρέφετε στο σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, θα διαπιστώσετε ότι ένα καθαρό σπίτι συμβάλλει θετικά στην ψυχική σας υγεία.

Αμέσως θα χαλαρώσετε και θα αποβάλετε το εργασιακό σας άγχος. Αν όμως, θεωρείτε ότι το καθάρισμα του σπιτιού σας παίρνει αρκετή ώρα, εδώ θα βρείτε μερικούς τρόπους για να το κάνετε πιο γρήγορο και διασκεδαστικό.

Καθαρίστε το σπίτι σε λιγότερο από μία ώρα

 • Καθαρίστε ολόκληρο το σπίτι, χωρίς να διαχωρίζετε τα δωμάτια τη φορά. Ο καθαρισμός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός αν επιλέξετε μια συγκεκριμένη σειρά εργασιών (ξεσκόνισμα, ηλεκτρική σκούπα, σφουγγάρισμα) και κάντε την ίδια εργασία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αντί να καθαρίσετε την κουζίνα, τα μπάνια και τα υπνοδωμάτια ξεχωριστά. Κάνοντάς το με αυτόν τον τρόπο σας εμποδίζει να αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε έναν ατελείωτο κύκλο καθαρισμού, ξεκινώντας την ίδια εργασία ξανά και ξανά.
 • Συγκεντρώστε όλα τα εργαλεία καθαρισμού σας σε ένα φορητό αντικείμενο, σαν το τρόλεϊ φρούτων. Έχοντας όλα όσα χρειάζεστε για να καθαρίσετε σε ένα φορητό μέρος, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε τη δουλειά. Δεν θα χάσετε χρόνο ψάχνοντας για εργαλεία ενώ καθαρίζετε και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συγκέντρωσή τους πριν από τον επόμενο καθαρισμό του σπιτιού.
 • Καθαρίστε την ακαταστασία. Πριν καν αρχίσετε να καθαρίζετε, πηγαίντε από δωμάτιο σε δωμάτιο και σηκώστε την ακαταστασία. Καθώς παραλαμβάνετε κάθε αντικείμενο, σκεφτείτε αν πρέπει να το βάλετε στην άκρη, να το πετάξετε ή να το δωρίσετε.
 • Σκόνη και ηλεκτρική σκούπα. Πριν αρχίσετε να ξεσκονίζετε, βεβαιωθείτε ότι οι ανεμιστήρες οροφής είναι απενεργοποιημένοι. Συγκεντρώστε τη σκόνη στις κορυφές των επίπλων και στις κάτω πλευρές των ραφιών, σε κιγκλιδώματα, πλαίσια εικόνων, μπιχλιμπίδια και οθόνες τηλεόρασης. Για δυσπρόσιτες περιοχές, όπως περσίδες και πάνω ράφια, δέστε ένα πανί μικροϊνών στο τέλος μιας σφουγγαρίστρας ή σκούπας. Αλλάξτε τα σεντόνια στα υπνοδωμάτια πριν σκουπίσετε.
 • Σκουπίστε τους καθρέφτες και τα τζάμια. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί μικροϊνών, ακολουθούμενο από ένα στεγνό πανί για να καθαρίσετε όλους τους καθρέφτες και τις γυάλινες επιφάνειες.
 • Απολυμάνετε τους πάγκους και τις επιφάνειες. Περάστε από το σπίτι σας και σκουπίστε τις σκληρές επιφάνειες – από πάγκους, συσκευές και ντουλάπια μέχρι πόμολα, διακόπτες φωτός, τηλεχειριστήρια τηλεόρασης και τηλέφωνα. Θα πρέπει να απολυμάνετε μερικές από αυτές τις επιφάνειες, ιδιαίτερα αυτές που μπορεί να αφήσουν μικρόβια στα δάχτυλα και τα πρόσωπα των ανθρώπων.
 • Εστίασε σε μπανιέρες, νεροχύτες και τουαλέτες. Ψεκάστε καθαριστικό στο νεροχύτη της κουζίνας και στη συνέχεια σε νιπτήρες μπάνιου, μπανιέρες και τουαλέτες. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά, ώστε ο καθαριστής να έχει χρόνο να διαλύσει τη βρωμιά και τους λεκέδες. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην κουζίνα και αρχίστε να τρίβετε. Μην ξεχάσεις να σκουπίσεις το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων. Οι καθαρές τουαλέτες διαρκούν. Ενώ βρίσκεστε στην κουζίνα, θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο σκουπιδοτενεκές σας είναι σε άριστη κατάσταση
 • Σκουπίστε και σφουγγαρίστε. Σκουπίστε τα πατώματα της κουζίνας και του μπάνιου. Αρχίστε να σφουγγαρίζετε από την πιο μακρινή γωνία του δωματίου και κινηθείτε προς τα πίσω προς την πόρτα.
 • Συνεχίστε να κινείστε όταν σκουπίζετε. Μην ανησυχείτε για κάθε γωνία όταν σκουπίζετε. Απλά συνέχισε να κινείσαι μέσα από το σπίτι, πηγαίνοντας με τη σκούπα σε κάθε δωμάτιο και κάνε ένα πέρασμα. Ορισμένες εργασίες δεν χρειάζεται να γίνονται κάθε εβδομάδα.

 • Μην ξεχάσετε να πλένετε τακτικά τα εργαλεία καθαρισμού. Η χρήση μιας βρώμικης σφουγγαρίστρας είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική και θα καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να καθαρίσετε.
 • Κάντε τον καθαρισμό μια ομαδική δραστηριότητα. Ο καθαρισμός μιας ομαδικής προσπάθειας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσετε ένα σπίτι γρήγορα. Προγραμματίστε μια ώρα εκ των προτέρων με την οικογένειά σας και αναθέστε εργασίες σε κάθε άτομο. Η συνεργασία μπορεί να προσθέσει λίγη διασκέδαση στον καθαρισμό και το σπίτι σας θα λάμπει σε χρόνο μηδέν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ