Αυτό είναι το κόλπο για να μην σκιστεί ποτέ το καλσόν σας

142

Τώρα που μπήκαμε στον χειμώνα όλες βγάλαμε από τα συρτάρια μας τα αγαπημένα μας καλσόν. Αρκετές μάλιστα έχουμε δώσει μια μικρή περιουσία προκειμένου τα πόδια μας να φαίνονται καλλίγραμμα και εμείς η επιτομή της μόδας και της κομψότητας. (Ο σωστός τρόπος να πλύνεις τα καλσόν και να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση.)

Όμως αρκετές φορές χωρίς να το θέλουμε είτε φορώντας τα, είτε εξαιτίας κάποιου ατυχήματος μπορεί να τραβηχτεί ένας πόντος και να σκιστεί. Κάποτε υπήρχαν στις γειτονιές γυναίκες που μάνταραν τα καλσόν και τα έκαναν σαν καινούργια αλλά πλέον έχουν εξαφανισθεί. Άρα τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να τα διατηρήσουμε σαν καινούργια για μεγάλο διάστημα;

Το κόλπο του κρύου νερού υπόσχεται θαύματα στα καλσόν

Κυρίες μου το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε μετά την αγορά του νέου σας καλσόν είναι να το βρέξετε με κρύο νερό. Το επόμενο βήμα είναι να το βάλετε σε μια πλαστική σακούλα. Έπειτα, τοποθετείτε την σακούλα στην κατάψυξή σας μέχρι το καλσόν να παγώσει. Μετά το ξεπάγωμά του, οι ίνες θα φαίνονται πιο ανθεκτικές, έχοντας μειωμένες πιθανότητες να υποστούν “τράβηγμα”.

Η διαδικασία που δημιουργείται στο ναίλον ανακόπτει την κίνηση των μορίων και ενδυναμώνει τις ίνες του. Όταν επανέλθουν σε φυσιολογική θερμοκρασία, χαλαρώνουν και ελευθερώνουν την πίεση που ασκείται μεταξύ τους.

Η μέθοδος του παγώματος του καλσόν να είστε σίγουρες ότι θα σας βγάλει από την δύσκολη θέση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι λίγη υπομονή αμέσως μετά την αγορά του νέου σας καλσόν μέχρι να το φορέσετε.

Πώς φοράμε το καλσόν

Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές για να φορέσετε το καλσόν σας, θα πετύχετε την καλύτερη εφαρμογή του, την μέγιστη αντοχή του και άριστη ελευθερία κινήσεων:

1. Προετοιμάστε τα νύχια, τα χέρια και πόδια σας. Φροντίστε τα νύχια των χεριών και των ποδιών ώστε να μην είναι αιχμηρά. Ξυρίσετε τα πόδια σας και να ενυδατώνετε τα χέρια και τα πόδια σας. Το τραχύ δέρμα, τα αιχμηρά νύχια και οι τρίχες στα πόδια μπορεί να σχίσουν το καλσόν. Τα λεία πόδια θα σας διευκολύνουν να φορέσετε το καλσόν σας.
Αφαιρέστε τα κοσμήματα (δαχτυλίδια και βραχιόλια) από τα χέρια σας γιατί μπορεί να πιαστεί το νάιλον υλικό και να καταστρέψετε το καλσόν.

2. Βρέξτε τα χέρια σας και σκουπίστε τα ελαφρά ώστε να παραμείνουν νωπά. Μπορείτε να απλώσετε μια λοσιόν στα χέρια σας πριν αγγίξετε το καλσόν. Για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την πιθανότητα σκαλώματος μπορείτε να φορέσετε βαμβακερά ή νάιλον γάντια.

3. Μαζέψτε το ένα πόδι του καλσόν ως το ακροδάχτυλο του ποδιού. Ξεκινώντας από το λάστιχο της μέσης, συνεχίστετε προς τα κάτω μέχρι το ακροδάχτυλο. Περάστε τους αντίχειρές σας κατά μήκος του εσωτερικού του ενός ποδιού και τυλίξτε με τα δάχτυλα του δείκτη κατά μήκος του εξωτερικού. Όταν τελειώσετε, θα πρέπει όλο το μήκος του κάθε ποδιού να είναι μαζεμένο και να χωράει (πιάνεται) στα δάχτυλά σας.

4. Τεντώστε τη ραφή στα ακροδάχτυλα. Από το εσωτερικό του ποδιού του καλσόν, πιέστε ελαφρά τους αντίχειρές σας οριζοντίως, προς τα εξωτερικά άκρα της ραφής.

5. Τοποθετήστε το πόδι σας στο ακροδάχτυλο του ποδιού του καλσόν. Τα δάχτυλα των ποδιών σας θα πρέπει να αγγίξουν μόνο τον θύλακα στο ακροδάχτυλο του καλσόν. Μαζέψτε όσο μπορείτε τα δάχτυλά του ποδιού σας όταν το βάλετε στο καλσόν ώστε να μην σκαλώνουν στο νάιλον ύφασμα. Ταιριάξτε τις ραφές του ακροδάχτυλου ώστε να είναι οριζόντια στα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι θα αποφύγετε να στραβώσει το καλσόν καθώς θα το τραβάτε πάνω στα πόδια σας.

6. Τραβήξτε το καλσόν απαλά πάνω από τη φτέρνα σας. Για να αποφύγετε κάποιο σκίσιμο της ραφής, βάλτε το πόδι σας στο πάτωμα, αγγίζοντάς το με μόνο τα δάχτυλα των ποδιών σας, καθώς τραβάτε το καλσόν πάνω από τη φτέρνα σας.

7. Με μια ομοιόμορφη και ταυτόχρονη κίνηση των δύο χεριών ξετυλίξτε το καλσόν προς τα πάνω, επιμηκύνοντας το λίγο πάνω από το γόνατο. Τραβήξτε το απαλά. Μην τραβάτε με δύναμη προς τα πάνω γιατί μπορεί να σκιστεί το ύφασμα.

8. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και για το άλλο πόδι και βάλτε το καλσόν σας μέχρι τη μέση του μηρού. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε να αποφευχθεί το μάζεμα και η συμπύκνωση του καλσόν σε συγκεκριμένα σημεία και ιδιαίτερα σε περιοχές του αστραγάλου, της γάμπας και του γόνατου.

9. Συνεχίστε να ξετυλίγετε και να επιμηκύνετε το καλσόν απαλά και βαθμιαία κατά μήκος των μηρών, μέχρι τους γλουτούς και κατόπιν μέχρι την μέση. Σηκώστε και τεντώστε το καλσόν εναλλάξ στα πόδια σας για να φτάσετε μέχρι τη μέση του σώματός σας. Να προσέχετε να μην τραβάτε πάρα πολύ δυνατά και να μην χώνετε τα δάχτυλά σας μέσα στο καλσόν στην περιοχή της λεκάνης. Όταν φτάσετε μέχρι τη μέση, βεβαιωθείτε ότι το τμήμα της λεκάνης του καλτσόν δεν είναι στραβό ή μπόσικο.

10. Φορέστε γάντια λάτεξ στα χέρια σας για να στρώσετε το καλσόν στο σώμα σας. Αν φορούσατε βαμβακερά ή νάιλον γάντια για να φορέσετε το καλσόν τώρα θα πρέπει να φορέσετε ελαστικά ή λάτεξ γάντια για να το στρώσετε. Εάν δεν φορούσατε γάντια όταν βάζατε το καλσόν τώρα θα πρέπει να βάλετε. Ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών σας, πιάνετε το καλσόν με τις παλάμες των γαντιών σας και δουλεύετε τραβώντας το ύφασμα προς τα πάνω. Ταξιδέψτε σε όλο το μήκος των ποδιών σας μέχρι να φτάσετε τη μέση σας. Σε αυτό το σημείο, το καλσόν πρέπει να είναι λείο και τέλεια εφαρμοσμένο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ