Μοσχάρι με πουρέ κολοκύθας: Μια φθινοπωρινή συνταγή ιδανική για ένα special δείπνο

202

Είτε θέλετε να αδυνατίσετε, να τονωθείτε ή να χτίσετε μύες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρωτεΐνη είναι η κατάλληλη τροφή για εσάς.

Η πρωτεΐνη είναι ίσως το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό όταν πρόκειται για μια υγιεινή διατροφή. Υπάρχουν αρκετές και εύκολες συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Αυτές θα σας βοηθήσουν να ανακάμψετε από τις τυχόν επίπονες προπονήσεις σας στο γυμναστήριο. Επίσης θα σας ωθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να δώσετε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει.

Μια λαχταριστή συνταγή με πουρέ κολοκύθας

Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η πεντανόστιμη μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και τσίλι πουρέ κολοκύθας. Είναι μία συνταγή που θα συνηθίσετε να κάνετε ακόμα και αν δεν είστε σε διατροφή γιατί θα την λατρέψει όλη η οικογένεια. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι η αλλαγή του κανονικού πουρέ πατάτας με μια γλυκιά και τσίλι εκδοχή πολτοποιημένης. Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ εύκολα να τα βρείτε. Τα συστατικά είναι:

  1. 500gr πατάτες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  2. 500gr κολοκύθα βουτύρου, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  3. 1 μεγάλο κόκκινο τσίλι (αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε)
  4. 20gr ανάλατο βούτυρο
  5. 4 μπριζόλες των 150gr κομμένες (ζητήστε από τον κρεοπώλη να τις χτυπήσει)
  6. 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  7. 1 φλιτζάνι (περίπου 250 ml) ζωμός βόειου κρέατος με μειωμένο αλάτι
  8. 2 φλιτζάνια φύλλα baby σπανάκι

Η εκτέλεση του δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο παρά να βράσετε στον ατμό την πατάτα και την κολοκύθα σε έναν ατμομάγειρα ή σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 12-15 λεπτά. Το κάνετε αυτό μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα στραγγίστε το νερό από την κατσαρόλα και σκουπίστε όσο καλύτερα γίνεται. Επιστρέψτε την κολοκύθα και την πατάτα στο τηγάνι και ανακινήστε απαλά σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα για να στεγνώσει καλά το μείγμα. Προσθέστε το τσίλι και το βούτυρο και βάλτε και λίγο θαλασσινό αλάτι αλλά και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Διατηρήστε όσο είναι δυνατόν ζεστά. Ταυτόχρονα αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να γίνουν ακριβώς όπως τις προτιμάτε. Βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι, σκεπάζετε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και αφήνετε στην άκρη καθ’ όλη τη διάρκεια που φτιάχνετε τη σάλτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οργανική πρωτεϊνική σκόνη πατάτας η οποία μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα ακόμα και στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ