Χρήσιμα tips για τον απογαλακτισμό

452

Ο πρώτος χρόνος ζωής ενός παιδιού χαρακτηρίζεται από ταχεία ανάπτυξη για αυτό και η διατροφή του βρέφους πρέπει να είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά. Η διατροφή χωρίζεται σε τρία στάδια όπου κατά την διάρκεια των πρώτων 4 μηνών το βρέφος σιτίζεται αποκλειστικά με γάλα είτε μητρικό είτε βρεφικό γάλα. Κατά τον 4ο-6ο μήνα της ζωής του ξεκινάει ο απογαλακτισμός του βρέφους, δηλαδή η σταδιακή εισαγωγή αλεσμένων τροφών, μέχρι και τον 9ο μήνα.

1. Η εισαγωγή των τροφίμων πρέπει να γίνεται προσεκτικά, ένα κάθε φορά με διαφορά περίπου μιας εβδομάδας, για να μπορούν να εντοπισθούν τυχόν αλλεργίες.

2. Κάποιες τροφές, ίσως πιο δύσπεπτες και δυσκολοχώνευτες για τα βρέφη, όπως τα όσπρια, κάποια λαχανικά, οι ξηροί καρποί και πολύ λιπαρά τρόφιμα, θα πρέπει να αποφεύγονται.

3. Οι τροφές δεν θα πρέπει να είναι αλμυρές και πικάντικες ενώ καλό είναι να αποφεύγονται η ζάχαρη και το μέλι.

4. Όταν αρχίζει η εισαγωγή των στερεών τροφών, μην ξεχνάτε την επαρκή πρόσληψη υγρών, καθώς τα βρέφη έχουν αυξημένες ανάγκες σε υγρά, λόγω υπολειτουργίας των νεφρών τους, και χρειάζονται περίπου 80-120ml νερού / kg σωματικού βάρους ανά ημέρα.

3 μυστικά της μαμάς για υγιεινά και γρήγορα chiccoμιαμ! γεύματα:

1. Πηγαίνετε στη λαϊκή της γειτονιάς σας κάθε εβδομάδα και προμηθευτείτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αν μπορείτε και βιολογικά προϊόντα.

2. Αποβάλλετε το άγχος και φροντίστε να απολαύσετε τις στιγμές της προετοιμασίας και του ταϊσματος, μιλώντας ή τραγουδώντας στο μωρό σας. Μην ξεχνάτε να τσιμπήσετε κι εσείς λίγο φρούτο ή λαχανικό καθώς η σωστή διατροφή είναι εξίσου σημαντική και για εσάς.

3. Κάντε πολύτιμο βοηθό σας την πολυσυσκευή μαγειρέματος Easy Meal της Chicco που τεμαχίζει, πολτοποιεί, μαγειρεύει στον ατμό, θερμαίνει και αποψύχει γεύματα (ε, ναι, όταν λέμε πολυσυσκευή το εννοούμε!) εξασφαλίζοντας τις θρεπτικές αξίες και τη γεύση των βρεφικών γευμάτων, σε γρήγορο χρόνο.

Από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αναστασία Μαμάτσιου

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ