Η άσκηση της εβδομάδας: Κοιλιακοί

623

Η Βαλεντίνη Βουτσινά ιδιοκτήτρια της σχολής χορού «Βαλεντίνη ό,τι χορό κι αν αγαπάς στο Μαρούσι όπου γίνονταν οι πρόβες του dancing with the stars, μας προτείνει εύκολες ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι που μας προσφέρουν άμεσα αποτελέσματα

Τολμώ να πω, ότι οι κοιλιακοί που θα παρουσιάσουμε σήμερα, είναι οι πιο δυνατοί και οι πιo αποδοτικοί που έχω δοκιμάσει ποτέ. Είναι αυτοί που χρησιμοποιώ και εγώ η ίδια στον εαυτό μου και τα μαθήματα μου. Βέβαια, ακόμα και αν ασχολούμαι με τον χορό πάνω από 5 ώρες τη μέρα, δεν θεωρούμαι γυμνάστρια, αλλά αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιο αντικειμένικά, γιατί οι ασκήσεις που περιγράφουμε εδώ, δεν αναφέρονται σε γυμναστές, αλλά σε γυναίκες με λίγο χρόνο και πολύ όρεξη να σμιλέψουν το σώμα τους. Χωρίς άλλη καθυστέρηση λοιπόν, ας δούμε πώς θα πραγματοποιήσουμε την άσκηση αυτή.

Καθόμαστε στο έδαφος και λυγίζουμε τα πόδια μας. Έπειτα, αργά και με σταθερό ρυθμό, κατεβάζουμε τον κορμό μας προς το πάτωμα, αλλά ταυτόχρονα, ανασηκώνουμε και τα πόδια μας, ενωμένα και λυγισμένα, από αυτό. Για αρχή, κρατάμε με τα χέρια τα πόδια μας, για καλύτερη ισορροπία. Σε ένα μαγικό σημείο πτώσης της πλάτης και άρσης των ποδιών, νιώθουμε τους κοιλιακούς μας να δουλεύουν πολύ έντονα. Παραμένουμε στο σημείο για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Ανεβαίνουμε στην κανονική αρχική θέση και παίρνουμε 5 βαθειές ανάσες. Μετά, επαναλαμβάνουμε την άσκηση. Εάν νιώθετε ότι μπορείτε, αφήνετε τα χέρια ελεύθερα και κάνετε μικρές αιωρήσεις πάνω κάτω. Πέντε τέτοιες αιωρήσεις θα ήταν αρκετές για αρχή.

Σιγά σιγά, αυξάνουμε τις αιωρήσεις και τα δευτερόλεπτα που μένουμε σταθερές σε ισορροπία, μειώνοντας τις ενδιάμεσες ανάσες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η άσκηση απαιτεί να βρείτε το σωστό σημείο αιώρησης, αλλιώς κινδυνέυετε να τραυματιστείτε. Εάν νιώθετε ότι κατά την αιώρηση πονάτε στο κόκαλο ακριβώς πάνω από τη λεκάνη δοκιμάστε να βρεθείτε λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω.

Καλή επιτυχία!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ