Γιατί το δεύτερο παιδί έχει (σχεδόν) πάντα πιο πολύ πλάκα από το πρώτο

435

Πριν λίγους μήνες, η επιστήμη είχε επισημάνει το εξής: το πρώτο παιδί της οικογένειας είναι σχεδόν πάντα πιο έξυπνο από τα αδέλφια του, σκέφτεται πιο γρήγορα και ορθά και γενικότερα το μυαλό του στροφάρει περισσότερο.

Τώρα, οι κύριοι με τις λευκές ρόμπες και τα μικροσκοπία ανά χείρας έχουν να πουν δυο λογάκια -καλά- για τα μικρότερα αδέλφια της οικογένειας.

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εθνική εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov και στην οποία κλήθηκαν μικρά και μεγάλα παιδιά να κατονομάσουν ποια είναι τα θετικά σημεία του χαρακτήρα τους, προέκυψε ότι τα μικρά αδέλφια έχουν καλύτερη αίσθηση του χιούμορ συγκριτικά με τα μεγάλα, που είναι περισσότερα υπεύθυνα και οργανωτικά.

 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πρωτότοκα παιδιά έχουν αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης, με αποτέλεσμα να αυτοχαρακτηρίζονται ως πιο “αυστηρές” προσωπικότητες σε σύγκριση με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, τα οποία τείνουν να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους αστείους.

«Η πιο σημαντική διαφορά είναι η αίσθηση του βάρους της ευθύνης. Το 54% των πρώτων παιδιών δηλώνουν πως είναι πιο υπεύθυνα από τα αδέρφια τους. Τα μικρότερα αδέρφια, από την άλλη πλευρά, δηλώνουν ότι είναι πιο αστεία (σε ποσοστό 46%) και πιο χαλαρά», υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ