Μυστικά για αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ

432

Το πρώτο πράγμα που σου λένε όλοι οι δερματολόγοι είναι να ξεβάφεσαι. Το δεύτερο είναι να πίνεις πολύ νερό. Είναι και τα δύο σημαντικότατα για την καλή υγεία και κατάσταση της επιδερμίδας σου αλλά δεν είναι τα μόνα. Έχοντας παρατηρήσει το πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα και η διατροφή για την κάθε μίας μας, οι δερματολόγοι έχουν αλλάξει και… τις συμβουλές τους. Όχι, αυτό δεν σημαίνει πως θα κοιμάσαι μακιγιαρισμένη και θα πίνεις νερό με το σταγονόμετρο, σημαίνει πως πρέπει να κάνεις τα εξής 2 πράγματα μαζί με το νερό και με το ντεμακιγιάζ…

Να κόψεις ή έστω να μειώσεις τη ζάχαρη

Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονές και γλυκοζυλίωση. Στην ουσία «καραμελώνει» τα κύτταρά σου και αυτό συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση. Η παρατεταμένη κατάχρηση (και σε extreme περιπτώσεις απλά η χρήση) ζάχαρης, κάνει το δέρμα σου πιο τραχύ, τις ρυτίδες πιο έντονες και την όψη σου πιο θαμπή. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι να μειώσεις όσο περισσότερο μπορείς την πρόσληψη ζάχαρης. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο και ξέρουμε πως υπάρχουν κρυμμένα σάκχαρα σε τροφές που δεν μπορεί να ξέρεις αλλά όντας alert μπορείς να αποφύγεις πολλά και αυτό είναι που σε εκλιπαρούν να κάνεις οι δερματολόγοι. Προσπάθησέ το, πιες πολύ νερό και θα δεις τεράστια διαφορά στην όψη σου μέσα σε μόλις λίγες ημέρες «αποτοξίνωσης».

Να κοιμάσαι καλά και περισσότερο

«Μα τι λέει τώρα αυτό το κορίτσι; Λες να μην θέλω;» θα σκέφτεσαι και δίκιο θα έχεις. Όμως πρέπει να το κάνεις και το γιατί είναι πολύ απλό. Το πλήρες 8ωρο ύπνου είναι σαν ένα καθημερινό spa για το δέρμα σου. Όσο κοιμάσαι βλέπεις, μπαίνουν σε διαδικασία οι φυσικοί μηχανισμοί επιδιόρθωσης και ανανέωσης της επιδερμίδας σου. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ύπνου τα επίπεδα των ορμονών του στρες πέφτουν και τα επίπεδα των ορμονών της ανάπτυξης ανεβαίνουν. Έτσι τα κύτταρά σου ανανεώνονται και για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος! Βάλε σαν στόχο σου λοιπόν τον περισσότερο και ποιοτικότερο ύπνο, χωρίς κινητό, lap top, τηλεόραση και εννοείται ξεβάψου!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ