Αφιέρωμα: Αυτά είναι τα βραβευμένα burgerαδικα της Ελλάδας για το 2019

477

Όταν μιλάμε για burgers στην Ελλάδα, πρέπει να σκεφτόμαστε πως οι επιχειρηματίες που τα διοικούν, δεν είναι οι κλασικοί τύποι με σακάκια, briefcase και κολλημένο μαλλί με χωρίστρα

Τα “τυπάκια” που βρίσκονται πίσω από αυτές τις ψαγμένες επιχειρήσεις, είναι κοσμογυρισμένα, χαλαρά, με casual ντύσιμο, ενίοτε με πολλά tatoo και φυσικά χωρίς… taboo στις γευστικές αλχημείες. Δεν θα φοβηθούν να βάλουν τα πιο αλλόκοτα (όταν ακούγονται) υλικά, να τα αναμείξουν και όταν τα δοκιμάσεις να αναφωνήσεις γεμάτος απορία: “WTF, τι είναι αυτό το τόσο γευστικό που τρώω;”.

Πάμε να δούμε πιο κάτω τους κορυφαίους και βραβευμένους για το 2019 από τα Best Greek Food Awards:

Serial Grillers: Σας συστήνουμε τους βραβευμένους “burger freaks” από το Νέο Ηράκλειο Αττικής

Έκανε το ντεμπούτο του πριν σχεδόν τρια χρόνο και κατάφερε να κάνει τόσο θόρυβο που… τσίμπησε και το Χρυσό βραβείο γεύσης για δυο συνεχόμενες χρονιές.

Το Serial Grillers είναι το hot spot των βορείων προαστίων στην “καρδιά” του Νέου Ηρακλείου. Κάποιοι τους λένε και burger freaks, αφού στο μενού τους έχουν βάλει τα πιο περίεργα burger που κυκλοφορούν Παγκοσμίως.

Η ομάδα του Serial Grillers έχει πολύ μα πάρα πολύ όρεξη για τέχνη και πειραματισμούς. Καθημερινά ανακαλύπτει ολοένα και διαφορετικούς συνδυασμούς burger που δεν θα σε κάνουν να ρουτινιάσεις ποτέ. Φυσικά, αν δεν γουστάρεις να φας burger, έχει και hot dog που σου δημιουργεί ένα overdose γευστικής αδρεναλίνης.

Γνώστες των burger, δημιουργούν συχνά νέους γευστικούς και πρωτότυπους συνδυασμούς που δύσκολα θα βρείτε στην Ελλάδα. Ξεχώρισε αμέσως για τα ποιοτικά κρέατα και υλικά που χρησιμοποιεί και αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιλογές γευστικής απόλαυσης σε Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση και Μαρούσι, ωστόσο η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Αττική, αφού πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να φτάσει στο κατάστημα μιας και ο σταθμός του τραίνου του Νέου Ηρακλείου βρίσκεται… δίπλα του.

Ιδιαίτερες επιλογές όπως το Coca Cola Burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και χειροποίητη σάλτσα coca cola, χορταστικές προτάσεις όπως το Hangover με τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια και χειροποίητη σάλτσα BBQ, μερακλίδικες όπως το Burger με μπιφτέκι προβατίνας, κρέμα φέτας και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, αλλά και vegan με χειροποίητο ρεβυθοκεφτέ συναποτελούν το πληθωρικό μενού.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Νέο Ηράκλειο Αττικής, Διεύθυνση: Νεότητος 4, 141 22, Τηλ.: 210 28 500 04

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη: 12:00 μ.μ. – 01:30 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 12:00 μ.μ. – 03:00 π.μ., Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 01:00 π.μ., Δευτέρα: ΚΛΕΙΣΤΑ

Facebook page: Serial Grillers


Video credits from e-food reviews/youtube


Butcher’s Burger & Steak House: Προτάσεις για να γλύφεις τα δάχτυλά σου στα απόλυτα κρεατοφαγικά στέκια

Το παιδί – θαύμα της οικογένειας Αλαφούζου, κουβαλά ήδη μια πολύ βαριά φανέλα στο χώρο της κρεατοφαγίας από το 2014, όταν και το πρώτο μαγαζί ήρθε στα πιάτα μας στην περιοχή του Χαλανδρίου, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα εκείνο του Περιστερίου και κατόπιν Κηφισιά, Σύνταγμα και Ηλιούπολη.

Και όταν λέμε πως στο Butcher’s Burger & Steak House το καλό κρέας είναι οικογενειακή υπόθεση, το εννοούμε με το παραπάνω, μιας και η οικογένεια Αλαφούζου διαθέτει τη δική της φάρμα εδώ και 4 γενιές, με όλα τα υλικά να είναι ολόφρεσκα και δικής τους παραγωγής, ενώ ο 100% μοσχαρίσιος κιμάς τους πλάθεται καθημερινά σε κρεοπωλείο της οικογένειας που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή.

Έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα, που δεν θα μπορούσε παρά να μετουσιωθεί και στο εσωτερικό των μαγαζιών, με το χώρο να συνδυάζει αρμονικά και γευστικότατα ένα American vintage DNA από παραδοσιακό steak house του Νότου, με τους δερμάτινους καναπέδες και τα διαχωριστικά μέχρι τη θρυλική εικόνα του Daniel Day Lewis ως Bill the Butcher στον τοίχο. Μια πολύχρονη παράδοση στο κρέας, που γίνεται εμφανώς αισθητή από τις retro λάμπες παλιού κρεοπωλείου που βρίσκονται διάχυτες στο χώρο, αλλά και από τα γνωστά… τσιγκέλια τα οποία διακοσμούν τους τοίχους αλλά και μερικά από τα σήμα κατατεθέν πιάτα του.

Το μενού είναι και αυτό με τη σειρά του ένας χάρτης στον κόσμο της κρεατοφαγικής απόλαυσης, με μεράκι, αγάπη και πάντα με σεβασμό σε μια ιστορία που κρατεί καλά για πάνω από πέντε δεκαετίες. Στις δυνατές επιλογές των αληθινών meat lovers, βρίσκεται μεταξύ άλλων η Τ-bone steak 450γρ και η Rib Eye Steak 350γρ που συνοδεύονται από jack potato και σαλάτα, αλλά και οι Σταβλίσιες του Χασάπη, όλα από κρέατα ωρίμανσης 30 ημερών. Η χοιρινή σπαλομπριζόλα με κόκκαλο και το φιλέτο κοτόπουλο συνοδευόμενο από Jack Daniels sauce αποτελούν ένα εξίσου δυνατό χαρτί.

Περνώντας στο ζουμερό κόσμο του burger, στα must try βρίσκονται το Survivor Burger με διπλό λουκάνικο παραγωγής του μαγαζιού, διπλή πανσέτα, 2 μπιφτέκια μοσχαρίσια των 200γρ, cheddar, bacon, Jack Daniel’s sauce, Cheddar sauce, ντομάτα και κρεμμύδι, αλλά και το μεγαλύτερο burger στην Ελλάδα με μπιφτέκι 1200γρ, το La Butcher Familia Burger με τετραπλό τηγανητό αυγό, δεκαπλό bacon, δεκαπλό cheddar, σπιτική Βutcher’s sauce, cheddar sauce, πίκλες, ντομάτα και κρεμμύδι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το bun σου μπορεί να είναι από χωριάτικο ψωμί – και πίστεψέ μας είναι μια αποκάλυψη!

Όπως και τα άλλα αδερφάκια του ανά την Αττική, έτσι και το Butcher’s Burger & Steak House στο Περιστέρι δεν θα μπορούσε παρά να μην εκπροσωπεί επάξια μια βαριά κληρονομιά, αποδεικνύοντας περίτρανα το λόγο που σε μόλις λίγα χρόνια λειτουργίας έχει μετατραπεί σε στέκι αληθινών κρεατοφάγων από κάθε γωνιά της Αθήνας. Ακόνισε καλά μαχαίρι και πιρούνι και ζήσε την απόλυτη εμπειρία!

Στοιχεία επιχείρησης:

Κατάστημα Χαλανδρίου: Αγίας Παρασκευής 17, τηλ.: 210 6890500

Κατάστημα Κηφισιάς: Κολοκοτρώνη 37 (Πλ. Κεφαλαρίου), τηλ.: 210 8089000

Κατάστημα Συντάγματος: Βουλής 7, τηλ.: 210 3230800

Κατάστημα Περιστερίου: Αιμιλίου Βεάκη 41, τηλ.: 210 5766662

Κατάστημα Ηλιούπολης: Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, τηλ.: 210 9910099

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή – Πέμπτη 13.00 – 03.00, Παρασκευή – Σάββατο 13.00 – 05.00

Site: www.butchersburger-steak.gr

Facebook page: Butcher’s Burger & Butcher’s Steak House


Αναδημοσίευση αφιερώματος από το www.athenshotspots.gr


Burgers & Burritos Bar: H Λάρισα είναι περήφανη γιατί έχει ένα από τα κορυφαία και βραβευμένα burgerαδικα της Ελλάδας

Στην Λάρισα υπάρχει ένα από τα καλύτερα και βραβευμένα μπεργκεράδικα και όχι άδικα. Το Burgers & Burritos Bar μπορεί να κάνει την ημέρα σου απολαυστική αφού τα Burgers τους είναι τόσο ζουμερά, μεγάλα, χορταστικά και σίγουρα φτιαγμένα με τα πιο φρέσκα υλικά.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές ακόμα και για αυτούς που προτιμούν το κοτόπουλο ως βάση κρέατος. Τα burgers τους θα τα απολαύσετε με ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, ώστε να βγάζουν στο ψήσιμο την μοναδική γεύση τους.

Μία ακόμα πιο χορταστική επιλογή αποτελεί το μπιφτέκι 100% μοσχαρίσιο 200gr, το οποίο ζυμώνεται καθημερινά στην κουζίνα μας. Η επιλογή ντόπιου βοδινού κρέατος με την προσθήκη μπαχαρικών απογειώνουν τη γεύση του, ενώ παράλληλα οι homemade σως του Burgers & Burritos Bar κατοχυρώνουν το burger ως μία ολοκληρωμένη γευστική πρόταση που σίγουρα θα σας κερδίσει!

Τα chicken burgers είναι από φρέσκο κοτόπουλο παναρισμένο με το μοναδικό δικό τους τρόπο. Μία επιλογή χαμηλή σε λιπαρά, αλλά γεύση ζουμερή και ιδιαίτερα χορταστική.

Λίγα λόγια για το μαγαζί

Ένας all day χώρος στην πόλη για καφέ, ποτό και φαγητό. Όλα τα ποτά συνοδεύονται από νόστιμα που ετοιμάζονται την ώρα της παραγγελίας. Η κουζίνα εστιάζει στο κρέας με επιρροές απ’ την αμερικάνικη, μεξικάνικη και γενικότερα ethnic κουζίνα. Απίθανα και πεντανόστιμα και , και όχι μόνο!

Τα ψωμάκια είναι χειροποίητα φρέσκα ημέρας από το φούρναρη της γειτονιάς, ενώ στην κουζίνα μας παρασκευάζουμε καθημερινά homemade σως προσπαθώντας οι πελάτες μας να μένουν συνεχώς ικανοποιημένοι, ανανεώνοντας το ραντεβού τους στον πιο της πόλης. Στο B&B μπορείτε να συνδυάσετε το φαγητό σας με μία μεγάλη ποικιλία κρασιών, με μπύρες, ποτά και κοκτέιλ, όπως η Margarita, η οποία αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα tex-mex menu.

Το Burgers & Burritos Bar σας εγγυάται μία ολοκληρωμένη γευστικά εμπειρία, πλούσια σε επιλογές, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Λάρισα, Διεύθυνση: Παπακυριαζή 36, 412 22, Τηλ.: 2410 25 4577

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 08:30 π.μ. – 01:00 π.μ.

Site: www.b-n-b.gr

Facebook page: B&B



Fat Boys: Ποιος σας είπε ότι η Λευκάδα έχει μόνο όμορφες παραλίες; Έχει και το απόλυτο hot spot για burger της Ελλάδας

To Fat Boys στη Βασιλική της Λευκάδας είναι ένας hot προορισμός για να απολαύσεις το βραβευμένο burger για το 2019!

Τα burgers των Fat Boys είναι φτιαγμένα με 100% μοσχαρίσιο κιμά, ενώ τα υλικά τους είναι φρέσκα και κομμένα στην στιγμή. Εξαιρετικά burgers με φρέσκο, νόστιμο ψωμάκι και γευστικά συνοδευτικά. Αρκετά μεγάλη ποικιλία από πιάτα, αφού έχει επιλογές για βίγκαν και χορτοφάγους. Ευγενικό προσωπικό και πάντα με χαμόγελο πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει σε οτιδήποτε χρειαστείτε.

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού βρίσκεται το Fat Boys, αφού βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Λευκάδα, Διεύθυνση: Βασιλική, 31 082, Τηλ.: 26450 31905

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 13:00 μ.μ. – 05:00 π.μ.

Facebook page: FAT BOYS «burger & beer BAR» in vasiliki


Διαβάστε και αυτό: Αφιέρωμα: Αυτές είναι οι δέκα βραβευμένες κρεπερί στην Ελλάδα για το 2019

Διαβάστε και αυτό: Αφιέρωμα: Αυτά είναι τα 10 κορυφαία ζαχαροπλαστεία που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για το 2019 στην Ελλάδα

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα -και βραβευμένα- σουβλατζίδικα της Αττικής για το 2019

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτές είναι οι δέκα κορυφαίες και βραβευμένες ταβέρνες με ελληνική κουζίνα για το 2019

Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα κορυφαία βραβευμένα παγωτά της Αττικής για το 2019 που σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ