Τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά (σύμφωνα με την επιστήμη)

383

Το τι βρίσκει ο κάθε άνθρωπος ελκυστικό είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Υπάρχουν, όμως, χαρακτηριστικά που θεωρούνται ελκυστικά από όλους; Και ποια είναι αυτά;

Θα περιμέναμε να δούμε μια λίστα με πράγματα όπως “ένα γυμνασμένο σώμα” και “συμμετρία στο πρόσωπο”. Κι όμως, τα ευρήματα από διάφορες επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση είναι πολύ πιο περίπλοκη σε ό,τι αφορά την αναζήτηση συντρόφου και το τι θεωρούμε ελκυστικό. Τι λέει, λοιπόν, η επιστήμη;

Ελκυστικό είναι το χιούμορ
Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους παρτενέρ με καλή αίσθηση του χιούμορ. Μια θεωρία λέει ότι αυτό έχει να κάνει με το χιούμορ ως ένδειξη μεγαλύτερης ευφυΐας, και πως – για τις γυναίκες – υπάρχει γενετική προδιάθεση να αναζητούν έναν σύντροφο με μεγαλύτερη ευφυΐα. Κι αν αυτό σας ακούγεται λίγο… άνισο για το σωτήριο έτος 2019, θα αναφέρουμε ότι η ίδια έρευνα έδειξε πως οι άντρες έβαζαν το χιούμορ ως χαρακτηριστικό που επιθυμούν σε μία σύντροφο, αλλά δεν επηρέαζε το πόσο ελκυστικό θεωρούσαν ένα άτομο.

Ελκυστική είναι και η φωνή
Οι γυναίκες με πιο λεπτή φωνή δίνουν την εντύπωση ότι είναι νεότερες, ακόμα και πιο λεπτές στους άντρες, πράγμα που τις κάνει να φαίνονται πιο ελκυστικές. Η ίδια μελέτη έδειξε πως οι άντρες καταφέρνουν το ανάλογο όταν η φωνή τους είναι πιο βαθιά, μιας και η μπάσα φωνή συνδέεται με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης.

Το κατοικίδιό σου σε κάνει σέξι
Ναι, δεν είναι αστικός μύθος. Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια – και ειδικά σκύλο – θεωρούνται πιο ελκυστικοί. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται πολλή βαριά επιστήμη για να το εξηγήσουμε: Αμέσως μόλις δεις έναν άνθρωπο να φροντίζει το ζωάκι του, σου φαίνεται πιο συμπαθητικός. Επειδή όλοι αγαπούν τα ζώα. Απλή λογική.

Τα γένια βοηθούν
Σε μια μεγάλης κλίμακας μελέτη (8.520 γυναίκες, παρακαλώ), τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άντρες με αρκετά πυκνά γένια θεωρούνταν πιο ελκυστικοί σε σχέση με τους φρεσκοξυρισμένους, αλλά και με τους άντρες που είχαν κανονική γενειάδα. Βέβαια, οι γενειοφόροι να μην τρέξουν να πιάσουν την ξυριστική: Η έρευνα τους τοποθέτησε στην πρώτη θέση των αντρών που οι γυναίκες βλέπουν ως καλύτερους πιθανούς μακροχρόνιους συντρόφους.

Το να έχεις φίλους είναι σέξι
Και κάνουν εσένα να φαίνεσαι ακόμα πιο σέξι. Εκτός από την προφανή εξήγηση, ότι δηλαδή είναι πιο λογικό να θεωρήσεις κάποιον ελκυστικό όταν περιβάλλεται από άλλους ανθρώπους και αλληλεπιδρά μαζί τους, υπάρχει και μια ακόμα θεωρία. Αυτή η θεωρία λέει ότι ο εγκέφαλός μας “σκανάρει” όλα τα πρόσωπα σε μια παρέα, βγάζοντας… έναν μέσο όρο ελκυστικότητας, που σημαίνει ότι μέσα σε μια παρέα πολλών ατόμων, λίγο-πολύ όλοι θα μοιάζουν πιο γοητευτικοί. Αυτό, μάλιστα, δεν επηρεάζεται από το αν η παρέα είναι μόνο άντρες, μόνο γυναίκες ή μικτή.

Ο χαρακτήρας είναι (ό,τι πιο) σέξι
Οι γονείς μας έλεγαν ότι πρέπει να φερόμαστε όμορφα, και είχαν δίκιο. Σε μια έρευνα που έγινε, οι συμμετέχοντας κοίταζαν φωτογραφίες ανθρώπων με ουδέτερη έκφραση και έκριναν πόσο ελκυστικοί είναι. Μερικές εβδομάδες μετά, είδαν ξανά τις ίδιες φωτογραφίες, μόνο που έλαβαν επιπλέον “πληροφορίες” για τους ανθρώπους που κοιτούσαν: Για κάποιους οι ερευνητές έγραψαν καλά λόγια, για άλλους άσχημα και για μερικούς τίποτα. Οι άνθρωποι για τους οποίους είχαν γραφτεί καλά λόγια θεωρήθηκαν πιο γοητευτικοί.

Ο έλεγχος των οικονομικών σου είναι ρεαλιστικά ακαταμάχητος
Δεν χρειάζεται να έχεις πανάκριβο αυτοκίνητο για να φαίνεται ότι τα πας καλά με τα οικονομικά σου. Για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται καν να έχεις πολλά λεφτά. Απλά πρέπει τα λεφτά που έχεις, να ξέρεις να τα διαχειρίζεσαι σωστά. Φαίνεται πως πολλοί άνθρωποι – άντρες και γυναίκες – θεωρούν πολύ σημαντικό κομμάτι του αν θα επιλέξουν να κάνουν σοβαρή σχέση με ένα άτομο το πώς αξιοποιεί τα λεφτά του. Συνεπώς, κόψε τα περιττά έξοδα, μάθε να εξοικονομείς, και εκτός από την τσέπη σου, ίσως δεις θετικές αλλαγές και στην ερωτική σου ζωή.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ