Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα -και βραβευμένα- σουβλατζίδικα της Αττικής για το 2019

725

Σουβλάκι: Το πιο δημοφιλές και αγαπημένο έδεσμα του Έλληνα. Στην ερώτηση “τι θα φάμε” όταν η κοιλιά αρχίζει να διαμαρτύρεται, η απάντηση στις 7 στις 10 φορές είναι “σουβλάκια”

Γρήγορο, γευστικό, βολικό και… πλήρες σα γεύμα, είναι σφυρηλατημένο στο ελληνικό dna και είναι ένα προϊόν που αγαπάμε όλοι. Όλοι όμως… Ωστόσο “not all things are created equal” που λένε κι οι Αμερικάνοι, με αποτέλεσμα κάποια σουβλάκια να είναι απλά ok και κάποια να είναι κάτι σα μαγεία, εκεί ψηλά απογειωμένα στη στρατόσφαιρα.

Στην Αττική, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που το σουβλάκι το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Ιδιαίτερες γεύσεις, περίεργες σάλτσες και μπαχάρια, σβέλτα εξυπηρέτηση και καλαμάκια “πλεγμένα” κομμάτι κομμάτι στο χέρι, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον κόσμο της Αττικής να πηγαίνει ξανά και ξανά σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Τα δέκα κορυφαία και βραβευμένα ψητοπωλεία του 2019 από τα Best Greek Food Awards

Ο θεσμός των Best Greek Food Awards, ο μοναδικός στην Ελλάδα που βραβεύει επιχειρήσεις μετά από σκληρή αξιολόγηση 100+ ημερών με βάση τις κριτικές και εμπειρίες των επισκεπτών, από όλες τις μηχανές αναζήτησης, social media και application ηλεκτρονικών παραγγελιών έβγαλε και έχει ήδη βραβεύσει τα κορυφαία ψητοπωλεία για το 2019.

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά:

Στο Νέο Ηράκλειο το σουβλάκι το τρώνε “ΓΝΗΣΙΟ”

Σε νέο χώρο στη πολυσύχναστη Πευκών στο Νέο Ηράκλειο, οι λάτρεις του σουβλακιού θα ανακαλύψουν τον παράδεισο στο “Γνήσιο σουβλάκι”. 13+ επιλογές σε τυλιχτά, ανάμεσά τους τα πιο λαχταριστά μπριζολάκια, καλαμάκια μοσχαρίσια γάλακτος ή ακόμα και μοσχαρίσια μπιφτέκια, οικολογικά και μπιφτέκια λαχανικών για τους vegeterians ή με ψιλοκομμένα φιλετάκια κοτόπουλου ή τρυφερά καλαμάκια κοτόπουλο μπούτι για τους πιο μερακλήδες καθώς και κεμπάπ γεμιστά με τυρί Phipladelphia, το “Γνήσιο” δεν απογοητεύει. Φρέσκα ζουμερά κρέατα ψήνονται με προσοχή στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια μπροστά στα μάτια σου, ενώ λίγο πιο “μέσα” ετοιμάζονται οι πιο δροσερές, πεντανόστιμες σαλάτες (δοκίμασε τη Mix λαχανικών και θα μας θυμηθείς).

Τη πανδαισία γεύσεων ολοκληρώνουν οι πιο λαχταριστές σκεπαστές – λατρέψαμε τη βέργα κεμπάπ – αλλά και τα μοναδικά σάντουιτς και τις κυπριακές πίτες (κι αυτά σε ποικιλία για όλα τα γούστα), με τη σως και τα υλικά της επιλογής σου. Είτε επιλέξεις να παραγγείλεις, είτε να φας στο κατάστημα το σίγουρο είναι ένα: η εμπειρία “Γνήσιο” είναι μια γνήσια απόλαυση.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Νέο Ηράκλειο Αττικής, Διεύθυνση: Πεύκων 4 – 6, 141 22, Τηλ.: 210 28 28 928

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα  – Σάββατο: 12:00 μ.μ. – 00:30 π.μ., Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 00:00 π.μ.

Facebook page: Το γνήσιο σουβλάκι, Ηράκλειο/To gnisio souvlaki, Iraklion


Αναδημοσίευση αφιερώματος από το www.athenshotspots.gr

To kalamaki μου, το απόλυτο hot spot της πλατείας Μαβίλη

Το kalamaki μου, που βρίσκεται στην Πλατεία Μαβίλη αποτέλεσε έναν προορισμό για γρήγορο, οικονομικό και ποιοτικό φαγητό που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Παραδοσιακές συνταγές, αυθεντικές γεύσεις με φρέσκα ελληνικά υλικά και προϊόντα τα οποία είναι χειροποίητα, είναι τα συστατικά για την απόλυτη επιτυχία. Ο στόχος τους είναι να παρέχουν γρήγορο και ποιοτικό φαγητό στον κόσμο που τους επιλέγει ώστε να απολαύσουν μία γαστρονομική εμπειρία που θα τους μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Εκατοντάδες τουρίστες που ανακαλύπτουν καθημερινά το kalamaki μου στη γωνία της Δορυλαίου & Σούτσου φεύγουν εκστασιασμένοι μετά την γευστική τους εμπειρία φωνάζοντας πολλές φορές “Amazing souvlaki guys. This is a true kalamaki ever…”

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Αθήνα, Διεύθυνση: Δορυλαίου 8 & Σούτσου, 115 21, Τηλ.: 210 64 000 49

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα  – Τετάρτη: 10:00 π.μ. – 03:00 π.μ., Πέμπτη: 10:00 π.μ. – 04:00 π.μ., Παρασκευή – Σάββατο: 11:00 π.μ. – 07:00 π.μ., Κυριακή: 11:00 π.μ. – 03:00 π.μ.

Site: www.kalamakimou.com, Facebook page: Kalamaki μου – Πλατεία Μαβίλη

New entry άφιξη με διακρίσεις για το grillαδικο Filothei 65

To Filothei 65 Souvlaki Grill & More είναι το πιο high end ψητοπωλείο της πόλης πηγαίνοντας το σουβλάκι ένα βήμα πιο πέρα. Το Filothei 65 Souvlaki Grill & More δεν είναι απλά ένα ακόμη ψητοπωλείο αλλά μία από τις ποιοτικότερες επιλογές στην ευρύτερη περιοχή της Φιλοθέης, θέτοντας ταυτόχρονα πολύ ψηλά τον πήχη για αντιστοίχου είδους γαστρονομικές προτάσεις σε ολόκληρη την Αθήνα.

Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικά κρέατα, προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό εξαιρετικών πρώτων υλών με μοντέρνες συνταγές, με σεβασμό πάντοτε στις απαρχές του ενδεχομένως κλασσικότερου ελληνικού εδέσματος.

Το κάτι παραπάνω από πλήρες μενού του Filothei 65 ειναι χωρισμένο σε έξι θεματικές, φροντίζοντας να ικανοποιήσει κάθε γούστο, έχοντας σχεδόν σε κάθε του πρόταση και μία επιπλέον γαστρονομική πινελιά: Σαλάτες και ορεκτικά, τεμάχια και τυλιχτά, μερίδες και burgers.

Γευστικά highlights του το χειροποίητο σουβλάκι από μοσχαρίσιο κρέας, το Black Αngus burger και η ομώνυμη με το κατάστημα σαλάτα.

Στα αδιαμφισβήτητα plus το προσεγμένο περιβάλλον και οι πολύ προσιτές τιμές, ενώ ασφαλώς διαθέτει και υπηρεσία delivery.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Φιλοθέη Αττικής, Διεύθυνση: Αίαντος 103, 131 22, Τηλ.: 210 68 38 688

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 02:00 π.μ.

Facebook page: Filothei 65 Souvlaki Grill & More


Αναδημοσίευση αφιερώματος από το www.gr.askmen.com

Το “Σέσουλα Καλαμάκι” σου προκαλεί νοσταλγία με τις αυθεντικές γεύσεις του

Δύο καταστήματα σαν ένα. Το “Σέσουλα Καλαμάκι” σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο έχουν καταφέρει όχι μόνο με την διακόσμηση τους αλλά κυρίως με την αυθεντικότητα, την γνησιότητα και την ποιότητα των πιάτων τους να αποκτήσουν φανατικούς οπαδούς. Οπαδούς που θέλουν να νιώθουν ότι τρώνε όπως όταν ήταν παιδιά.

Η νοσταλγία για το παλιό δεν βγαίνει μόνο στα πιάτα που προσφέρει αλλά και στην διακόσμηση τους. Εξώφυλλα από παλιά περιοδικά όπως το Ρομάντσο, Βεντέτα, Ντόμινο αλλά και φωτογραφίες από τον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο. Και στα δύο μαγαζιά δεσπόζουν παλιά ποδήλατα σαν αυτά που κυκλοφορούσαν κατά κόρον στην Αθήνα πριν αρκετές δεκαετίες. Το ένα στον Άλιμο είναι του 1963 ενώ το άλλο στο Παλαιό Φάληρο του 1973. Ίσως και να κολλήσεις λίγο μαζί τους όταν τα αντικρίσεις. Τόσο εντυπωσιακά είναι.

Όμως το πιο εντυπωσιακό στο “Σέσουλα Καλαμάκι” είναι τα πιάτα του και οι γεύσεις του

Κοιτάς τον κατάλογο και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις. Από τα ορεκτικά μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε παραδοσιακές και μοντέρνες γεύσεις όπως το λουκάνικο Καρδίτσας, το Μαστέλο Χίου ή το Πολίτικο σουτζούκι. Μετά πήγαμε στις σαλάτες όπου ρωτήσαμε και μας είπανε ότι οι πρωταγωνίστριες είναι η ομώνυμη Σέσουλα (ανάμεικτα σαλατικά, λιαστή ντομάτα, λαδοτύρι, μανιτάρια, σως μουστάρδα) και η Πανδαισία που μόλις δεις από τι αποτελείται καταλαβαίνεις γιατί την είπαν έτσι (ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, ντομάτα αποφλοιωμένη, καρότο, χαλούμι, κάπαρη, χοντρό αλάτι, λαδάκι, ξύδι).

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Άλιμος, Παλαιό Φάληρο, Κατάστημα 1: Λ. Ελευθερίας (Αμφιθέας) 22, 174 55, Άλιμος, Τηλ.: 210 98 26 100, 6977 067 717

Κατάστημα 2: Αχιλλέως 119, Παλαιό Φάληρο, Τηλ.: 210 98 14 000, 6979 303 836

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 01:00 π.μ.

Site: www.sesoulakalamaki.gr

Facebook page: Σέσουλα Kαλαμάκι


Αναδημοσίευση αφιερώματος από το www.noupou.gr

I love Souvlaki – Τρεις λέξεις όλο το νόημα

Άνοιξε πριν 7 χρόνια στην Παλλήνη, και ξετρέλανε τόσο τους locals όσο και οποιονδήποτε στο πέρασμά του σταματούσε και απολάμβανε τα καλούδια της ψησταριάς του. Το 2ο κατάστημα στο Χαλάνδρι ήταν ένα φυσικό επακόλουθο, που ήρθε για να μυήσει ακόμα περισσότερους λάτρεις του σουβλακιού στο καλό σουβλάκι και έχει καθιερωθεί σαν το απόλυτο κρεατοφαγικό στέκι στις παρυφές της Πεντέλης.

Με αφετηρία την πολύ καλή πρώτη ύλη (στο I Love Souvlaki, η 25ετής εμπειρία των ιδιοκτητών στον κλάδο “εξαργυρώνεται” σε φανατική προσοχή στη λεπτομέρεια) αλλά και το κάρβουνο, διαχρονικά το “συστατικό” της νοστιμιάς στο κρέας, το I Love Souvlaki θριαμβεύει με ένα ρόστερ πεντανόστιμων, ζουμερών επιλογών.

Το καλαμάκι κοτόπουλο διαιρείται σε 2 υπερνόστιμες, καλοψημένες υποκατηγορίες – το μπούτι και το στήθος – το χοιρινό είναι τρυφερό και ζουμερό, το κεμπάπ σου “ξυπνάει” εκρηκτικές μνήμες ανατολής, το λαχταριστό μπιφτέκι από 70% μοσχαρίσιο και 30% χοιρινό κιμά, απλά είναι μια αποκάλυψη. Το κοτομπέϊκον είναι η πανδαισία που αναζητούσες πάντα στην πίτα σου, ενώ το χωριάτικο λουκάνικο είναι ό,τι πιο μερακλίδικο και ιδανικό για να συνοδεύσεις με ένα δροσερό, ξηρό κρασί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω μπορείς να τα απολαύσεις σε σκεπαστές αλλά και αφράτα σάντουιτς (ένα μεγάλο ατού του μαγαζιού!), ενώ η αγάπη για το σουβλάκι συνεχίζεται και στο εξαιρετικό κοντοσούβλι αλλά και στο burger, το οποίο θα βρεις πολύ γενναιόδωρα τιμολογημένο (προς τα κάτω) με βάση μπιφτέκι από μοσχάρι ή κοτόπουλο.

Στο I Love Souvlaki θα ανακαλύψεις επίσης φρεσκοκομμένες, ξεχωριστές σαλάτες, όπως η signature I Love Souvlaki, με ρόκα, μαρούλι, ντοματίνια, μοτσαρέλα, σταφίδες, καρύδι & κρέμα βαλσάμικο ή η αναζωογονητική Γιαουρτιού, με μαρούλι, λόλα κόκκινη, φινόκιο, ψιλοκομένο ψητό κοτόπουλο με σως γιαουρτιού, δυόσμο & μπαχαρικά. We Love Souvlaki!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Παλλήνη – Χαλανδρι

Κατάστημα 1: Λεωφ. Μαραθώνος 72, Παλλήνη Αττικής 153 51, Τηλ.: 210 66 64 746 

Δευτέρα – Πέμπτη: 11:30 π.μ. – 00:30 π.μ., Παρασκευή – Σαββατο: 11:30 π.μ. – 01:00 π.μ., Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

Κατάστημα 2: Λεωφ. Πεντέλης 5, Χαλάνδρι 152 33, Τηλ.: 210 68 22 221

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 11:00 π.μ. – 01:00 π.μ., Κυριακη: ΚΛΕΙΣΤΑ

Site: www.lovesouvlaki.gr

Facebook page: I love Souvlaki


Αναδημοσίευση αφιερώματος από το www.athenshotspots.gr, Video credits from e-food reviews/youtube

Περί Χοίρου Ψητοτεχνείον…

Με μότο το “Δεν ξεχνάμε ποτέ, να προσφέρουμε στους πελάτες μας ό,τι ταϊζουμε τα παιδιά μας”, το “Περί Χοίρου” της Αμφιτρίτης στο Παλαιό Φάληρο, έχει κερδίσει τις καρδιές των κατοίκων στα Νότια προάστια.

Από νωρίς το πρωί, τα κάρβουνα παίρνουν θέση στη ψησταριά και τα καλαμάκια αρχίζουν να ψήνονται για την εκλεκτή πελατεία του ψητοτεχνείου, που ήρθε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και έχει κερδίσει τις καρδιές εκατοντάδων κατοίκων με τα καλούδια του.

Αν παραγγείλεις online μέσα από το site του “Περί Χοίρου” θα απολαύσεις έκπτωση 10% σε όλα τα προϊόντα.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Παλαιό Φάληρο Αττικής, Διεύθυνση: Αμφιτρίτης 11Α, 175 61, Τηλ.: 210 98 49 612, 210 98 49 710

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 00:00 π.μ., Δευτέρα: ΚΛΕΙΣΤΑ

Site: www.perixoirou.gr

Facebook page: Περί χοίρου – Ψητοτεχνείο

Πιρουνάκια grill: Ο πολυβραβευμένος γύρος της πόλης που δεν θα βρεις πουθενά αλλού

Έχει μακράν τον καλύτερο γύρο της πόλης και την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση. Έκανε ντεμπούτο πριν από 5 χρόνια και η φήμη εξαπλώθηκε σε χρόνο “dt” σε όλη την περιοχή των Αχαρνών, Θρακομακεδόνων και Βαρυμπόμπης

Αν θέλεις να φας πραγματικά γευστικά και σε έναν μοντέρνο περιβάλλον, η σάλα από τα “Πιρουνάκια” είναι το κατάλληλο σημείο για να δοκιμάσεις τα γευστικά μεγάλα και οικονομικά πιάτα τους.

Να πας και να φας τον γύρο τους… χθες!

Ο γύρος στα “Πιρουνάκια” είναι το talk of the town τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που γίνεται ανάρπαστος από νωρίς το μεσημέρι. Όσες γυριέρες και αν είχαν, όσα κιλά αν έβαζαν, δεν θα έμενε στο τέλος γύρος ούτε για… δείγμα!

Ο γύρος στα “Πιρουνάκια” είναι ζουμερός, σωστά ψημένος και γευστικότατος. Τόσο γευστικός, που τρεις γυριέρες δουλεύουν όλη μέρα, κάθε μέρα ασταμάτητητα. Πάρτε μάτι τι εννοούμε στο βίντεο πιο κάτω:

Παντού πρωτιές για τα “Πιρουνάκια” – Δεύτερη βράβευση για το 2019 από τα Best Greek Food Awards

Κορυφαίο στα social media, κορυφαίο στο tripadvisor, ένα από τα κορυφαία ψητοπωλεία της Αττικής και στα Χρυσά βραβεία γεύσης των Best Greek Food Awards.

Τυχαίο; Καθόλου και αναμενόμενο. Όσοι πάνε, τρώνε καλά, πληρώνουν λίγα και διαδίδουν την γευστική εμπειρία τους στα “Πιρουνάκια”. 

Τα “Πιρουνάκια” δίνουν στους φανατικούς πελάτες το πρόγραμμα επιβράβευσης που ανταμείβει για κάθε παραγγελία με γενναίες εκπτώσεις ενώ προσφέρει bonus εγγραφής 20 πόντους σε όλα τα μέλη του!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Μενίδι Αττικής, Διεύθυνση: Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 131, 136 79, Τηλ.: 210 2430 600

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 01:00 π.μ.

Site: www.pirounakia.gr

Facebook page: Πιρουνάκια grill

Η Ανάβυσσος έχει έναν “κρυφό” θησαυρό που λέγεται “Μάριος”

Το ψητοπωλείο του Μάριου βρίσκεται στο κέντρο της Αναβύσσου, μία τοποθεσία λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αττική. Είναι μία σίγουρη επιλογή για εσένα που θέλεις να αποδράσεις και να φύγεις εκτός Αθηνών.

Ο Μάριος, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είναι εκείνος που κατάφερε να φτιάξει τον δικό του θησαυρό αφού πρώτα δούλεψε σε άλλες επιχειρήσεις, σε διαφορετικές δουλειές ώστε να μπορέσει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Για εκείνον δεν υπάρχουν αφεντικά και αυτό μπορείς να το καταλάβεις αφού πάντα θα δουλεύει σε όλα τα πόστα για να μπορέσει να συνεισφέρει για την καλύτερη απόδοση του φαγητού. Πάντα θα χαιρετήσει τους πελάτες του και θα συζητήσει μαζί τους για να μάθει αν έμειναν ευχαριστημένοι.

Πιάτα που χορταίνουν…

Οι επιλογές του μενού του θα σε εντυπωσιάσουν, οι μερίδες του σίγουρα θα σε χορτάσουν και η ποιότητα του φαγητού θα συντελέσει ώστε να γίνει το νέο σου στέκι.

Η ταχύτητα, η ευγένεια και το πάθος για την δουλειά είναι αυτά που έκαναν το μαγαζί να είναι πάντα γεμάτο. Για όλους εσάς που δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο από το τέλειο σίγουρα είναι η τέλεια επιλογή.

Το σουβλάκι του Μάριου, στα κορυφαία και βραβευμένα για το 2019

Η διάκριση δεν ήρθε και τόσο εύκολα. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά. Φέτος ο Μάριος, πήρε αυτό που πραγματικά του άξιζε. Τα Best Greek Food Awards τον κατέταξαν στην κορυφαία δεκάδα των ψητοπωλείων της Αττικής για το 2019! Μια διάκριση που τον γέμισε αυτοπεποίθηση για την ομάδα που έχει φτιάξει.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ανάβυσσος Αττικής, Διεύθυνση: Πλάτωνος 16, 19 013, Τηλ.: 22910 78570

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 2:00 π.μ.

Facebook page: Μάριος Souvlaki

Όταν μιλάμε για Μεταμόρφωση Αττικής, μιλάμε για τον… Χρηστάρα

Έντεκα χρόνια πριν, κάνει την εμφάνισή του, σε ένα σημείο που ακόμα και το GPS μπερδεύεται! Έντεκα χρόνια μετά, τον Χρηστάρα και τα καλαμάκια του, τον γνωρίζει όλη η Ελλάδα.

Ο “Χρηστάρας” είναι παλιά… καραβάνα και έχει ψήσει δεκάδες χιλιάδες καλαμάκια. Από μικρό παιδί κάθε μέρα (εκτός Κυριακής) ψήνει και ταΐζει τους εκατοντάδες πελάτες του που πηγαίνουν στο μαγαζί του ακόμα και από τον Πειραιά. Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστό το σουβλάκι σε καλαμάκι που θέλεις να καταναλώνεις μέχρι να φωνάξει “ΣΤΟΠ” το στομάχι σου;

Ο Χρηστάρας” κρατάει το μυστικό του καλά φυλαγμένο, ενώ ακόμα και η γυναίκα και τα παιδιά του που βρίσκονται στην εξυπηρέτηση του μαγαζιού δεν γνωρίζουν την προεργασία που κάνει χρόνια τώρα φτιάχνοντας το πιο λαχταριστό σουβλάκι της Αθήνας.

“Χρηστάρα, πιάσε άλλα 10 καλαμάκια…”

Έτσι “κόλλησε” ο τίτλος του μαγαζιού. Ο Χρήστος έγινε… Χρηστάρας και όλοι τρώμε και λέμε “γεια στα χέρια του”. Κάθε μεσημέρι ώρες πριν ανοίξει το μαγαζί για το κοινό, ο Χρηστάρας “φτιάχνει” τα κρέατα της ημέρας. Κάθε μέρα, μόνος του, μπαίνει στον μικρό του “ναό” και κάνει τα μαγικά του. Δεν γούσταρε ποτέ ετοιματζίδικα κρέατα. Και κάθεται και τα… “πλέκει” ένα ένα κομμάτι στα καλαμάκια του. Το ίδιο κάνει και στο κεμπάπ και στο κοτόπουλο και στα παϊδάκια αλλά και στον γύρο.

Ο “Χρηστάρας” δεν αστειεύεται με τα κρέατά του και θέλει να είναι μόνος του όταν τα φτιάχνει. Είναι το δικό του μικρό τελετουργικό που λίγες ώρες αργότερα κάνει τους εκατοντάδες πελάτες του να υποκλίνονται στην… σουβλακάρα του, την γυράρα του, αλλά και την τούμπανο σαντουιτσάρα του. Έτσι είναι ο Χρηστάρας. Γουστάρει να τα κάνει όλα grande και να απολαμβάνουν οι πελάτες του τα καλούδια του.

Ακόμα και το τζατζίκι… σπιτικό

Αλλά εδώ θα σας την χαλάσουμε. Την συνταγή την έχει η γυναίκα του Χρηστάρα και το τζατζίκι του είναι όπως αυτό που μας έφτιαχνε η μάνα μας στα παιδικά μας χρόνια και για δυο ημέρες το νιώθεις στο στόμα σου! Μιλάμε για τζατζίκι αποθέωση.

Δυο χρονιές σερί και… βραβευμένος

Όταν δουλεύεις και δεν “παίζεις” η επιβράβευση θα έρθει θες δε θες. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Χρηστάρας επιλέχθηκε από τα Best Greek Food Awards στα κορυφαία ψητοπωλεία της Αττικής, κερδίζοντας επάξια και στα ίσα το Χρυσό Βραβείο Γεύσης και για το 2019!

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Μεταμόρφωση Αττικής, Διεύθυνση: Δεξαμενής 57 & Θεοτοκοπούλου, 144 52, Τηλ.: 210 28 28 553

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο: 18:00 μ.μ. – 00:00 π.μ., Κυριακή: Κλειστά

Site: www.xristaras.gr

Facebook page: Ο Χρησταρας

ΛΟΤΖΑ: Τα χειροποίητα καλαμάκια με την αυθεντική Αιγιώτικη συνταγή στην Ηλιούπολη που σε κάνουν να παραμιλάς

H Λότζα δημιουργήθηκε το 2016 στην καρδιά της Ηλιούπολης και είναι ένα από τα μοναδικά εδεσματοπωλεία της σημερινής Αθήνας.

Η φρέζοψησταριά, σήμα κατατεθέν της Λότζας, είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε, πριν το προσωπικό σας καλωσορίσει στον μοντέρνο χώρο της Λότζας. Το ελληνικό κρασάκι ρέει άφθονο και το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να διαλέξετε τι θα φάτε, πράγμα που ίσως αποδειχθεί δύσκολο, μιας και ο κατάλογος της Λότζας, είναι γεμάτος με λαχταριστά εδέσματα. Όταν με το καλό επιλέξετε, η ανοιχτή κουζίνα παίρνει «φωτιά» και το προσωπικό επιμελείται με μεράκι το κάθε πιάτο για να φτάσει στο τραπέζι σας όπως ακριβώς το επιθυμείτε!

Οι δροσερές σαλάτες κόβονται εκείνη την ώρα, τα καλαμάκια μπαίνουν στα κάρβουνα, αρχίζει το καθάρισμα της πατάτας και όσα άλλα χρειάζονται, για να ξεκινήσει το γευστικό σας ταξίδι στον μαγειρικό κόσμο της Λότζας. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται με αγάπη, προσοχή και υπομονή, ενώ τα πρώτα μεζεδάκια έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στο τραπέζι σας!

Εκτός του εξαιρετικού φαγητού και των διαλεκτών Ελληνικών προϊόντων, στη Λότζα θα αγαπήσετε το οικογενειακό τους κλίμα και θα νιώσετε κατευθείαν μέλος της μεγάλης μας οικογένειας, ενώ σίγουρα κάποια στιγμή θα γνωρίσετε τον Νίκο, τον φιλόξενο ιδιοκτήτη του εδεσματοπωλείου, που θα έρθει να σας καλωσορίσει προσωπικά και να δει αν χρειάζεστε κάτι!

Συκωτάκι στη σούβλα που δεν έχει κανείς άλλος στην Ελλάδα

Ελληνικό μοσχαρίσιο συκωτάκι με λιπάκι ανάμεσα, σκέτο λουκούμι να γλείφεις κυριολεκτικά τα δάχτυλά σου. Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά για αυτόν τον γευστικό πειρασμό που σου αφήνει μια αξέχαστη εμπειρία και θέλεις να το δοκιμάσεις ξανά. Στη Λότζα, είναι δεκάδες οι πελάτες που πάνε “καρφί” για το συγκεκριμένο πιάτο. Πιάτο που δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Στο υπογράφω…

Καλαμάκι και κεμπάπ στο… χέρι!

Ο Νίκος τα φτιάχνει όλα μόνος του, περασμένα στο χέρι, ενώ ο ίδιος πλάθει και το εξαιρετικό κεμπάπ που μπορεί, επίσης, να βρει κανείς στη Λότζα. Διαλέγει προσεχτικά το κρέας, το αλατίζει, το μαρινάρει και στην συνέχεια το κόβει και περνά τα χοντρά πλατιά κομμάτια σε μεγάλο καλαμάκι. Ενδιάμεσα μπαίνει παραδοσιακά το λιπάκι που όταν ξεροψήνεται γίνεται άλλο πράγμα. Χοιρινό από λαιμό και μπουτάκι, μοσχάρι κιλότο και στήθος ή μπούτι κοτόπουλο, τα καλαμάκια στ’ αλήθεια είναι πεντανόστιμα και χορταστικά, για όλα τα γούστα. Μετά από απαίτηση του κόσμου, μάλιστα, τυλίγονται πλέον και σε αφράτες “πιτάρες” με όλα τα παρελκόμενα.

Και τονίζει: Εδώ δεν υπάρχει τίποτα ξαναζεσταμένο. Τα πάντα είναι φρεσκοψημένα στα κάρβουνα και τα υλικά αγνά και σπιτικάΤο παραδοσιακό στο Αίγιο είναι σαφώς το καλαμάκι. Ο κόσμος, όμως, μας ζητούσε επίμονα τυλιχτό γι αυτό και αποφασίσαμε να το κάνουμε. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του πελάτη και έτσι σκεφτήκαμε, γιατί όχι; Και πήγε όντως καλά.Επειδή, μάλιστα, το καλαμάκι μας είναι γύρω στα 130 γραμμάρια πήραμε μοιραία μεγαλύτερη πίτα από αυτές που συνήθως συναντά κανείς η οποία είναι χωριάτικη καλαμποκιού και έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές! “.

Ρουμελιώτικο κοντοσούβλι  παραδοσιακό που θα σου μείνει… αξέχαστο

Ίσως η πιο αγαπημένη και πετυχημένη γεύση για όλες τις ηλικίες, είναι το Ρουμελιώτικο κοντοσούβλι της Λότζας. Όπως και να το θέλεις τη στιγμή που θα κάτσεις στα άνετα τραπέζια του παραδοσιακού αγαπημένου εδεσματοπωλείου της Ηλιούπολης, θα σε κάνει να ζητήσεις και… δεύτερη μερίδα. Καθημερινά λοιπόν, μπορεις να απολαύσεις κοντοσούβλι αρνίσιο, φυσικά χοιρινό με μεθυστική γεύση, αλλά και μια πιο light εκδοχή με κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Αν αντέχεις, ζήτα από μια μερίδα και νιώσε τι πάει να πει παραδοσιακό Ρουμελιώτικο κοντοσούβλι που θα βρεις… που αλλού; Στη Λότζα!

Η Λότζα βραβευμένη ως ένα από τα κορυφαία ψητοπωλεία της Ελλάδας για το 2018 – 2019

Με πιάτα που κυριολεκτικά κάνουν τη διαφορά, αλλά και με εκατοντάδες ευχαριστημένους πελάτες, η Λότζα θα ήταν σχεδόν αδύνατον να μην βραβευτεί από τα Χρυσά Βραβεία Γεύσης των Best Greek Food Awards. Ιδιαίτερα περήφανος ο Νίκος, που είδε τους κόπους του να ανταμείβονται, αφιέρωσε την πρώτη διάκριση της επιχείρησης στους συνεργάτες του που θεωρεί οικογένειά του και σε όλους τους πελάτες της Λότζας που του έδωσαν αυτή τη τόσο σημαντική διάκριση.

Στοιχεία επιχείρησης:

Περιοχή: Ηλιούπολη Αττικής, Διεύθυνση: Κυπρίων Ηρώων 57, 163 41, Τηλ.: 210 99 500 57

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 12:00 μ.μ. – 12:30 π.μ.

Site: www.lotza.gr

Facebook page: ΛΟΤΖΑ «Το καλαμάκι σπίτι του»


Διαβάστε και αυτό: ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτά είναι τα κορυφαία βραβευμένα παγωτά της Αττικής για το 2019 που σίγουρα θέλεις να δοκιμάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ