Tο πιο σημαντικό για να βρεις το άλλο σου μισό, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

496

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του συντρόφου σου που πρέπει οπωσδήποτε να έχει προκειμένου να δημιουργήσετε μια όμορφη σχέση; Οι έρευνες μας δίνουν την απάντηση!

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του συντρόφου που θα ήθελες να έχει ώστε να είναι ο ιδανικός; Κι αν η λίστα σου είναι ατελείωτη, τότε μην αγχώνεσαι καθόλου γιατί οι ερευνητές έχουν την απάντηση που ίσως ψάχνεις εδώ και καιρό.

Άπειρα dating sites και apps χρησιμοποιούν αλγόριθμους και τεχνικές προκειμένου να φέρουν κοντά τους χρήστες και να πετύχουν το τέλειο match. Κι ενώ μοιράζονται ενδιαφέροντα και χόμπι, μια νέα έρευνα από το Michigan State University έδειξε πως στο τέλος της ημέρας, απλά το να βρεις έναν καλό κι ευχάριστο άνθρωπο είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Bill Chopik, οι άνθρωποι επενδύουν πολλά στο να βρουν κάποιον που να ταιριάζουν, κάποιον «συμβατό» με εκείνους. Ωστόσο, όπως προτείνει ο ίδιος θα μπορούσε απλά να αναρωτηθούν «είναι καλός άνθρωπος;», «έχει πολλά άγχη στη ζωή του;». Αυτά τα σημεία είναι πιο σημαντικά περισσότερο κι από το αν δύο άνθρωποι που είναι εσωστρεφείς θα καταλήξουν μαζί.

 

Ο ίδιος και η ομάδα του ισχυρίζονται πως έκαναν την πιο ολοκληρωμένη μελέτη που έγινε ποτέ σχετικά με την ευτυχία των σχέσεων. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μακροχρόνια έρευνα σε πάνω από 2.500 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί περίπου εδώ και 20 χρόνια. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα, οι συγγραφείς της μελέτης μέτρησαν την επίδραση των χαρακτηριστικών προσωπικότητας στην ευημερία σε αυτές τις σχέσεις.

Οι μελετητές εξεπλάγησαν όταν είδαν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με αυτά το να μοιράζεσαι ίδια ενδιαφέροντα και να έχετε παρόμοια προσωπικότητα έχει πολύ λίγη επίδραση για την ικανοποίηση μιας σχέση. Ακόμη και μεταξύ των ζευγαριών που έχουν λίγο-πολύ ίδια χαρακτηριστικά, η μελέτη διαπίστωσε ότι η ύπαρξη ενός ευσυνείδητου και ευχάριστου συντρόφου οδηγεί σε μια πιο ικανοποιητική σχέση.

Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις μεταξύ των οποίων ένα άτομο είναι ιδιαίτερα νευρικό ή εξωστρεφές, οδηγούν σε χαμηλότερη ικανοποίηση και σε περισσότερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τους μελετητές, τα διάφορα dating apps προσπαθούν να κάνουν match τους ανθρώπους με βάση τα ενδιαφέροντα τους και ίσως θα πρέπει να εξετάσουν ξανά αυτήν την προσέγγιση.

Δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια επιλέγει η καρδιά… αλλά σίγουρα η συμβατότητα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ