Μπαστουνάκια με παρμεζάνα και ρετσίνα… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

359

Πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, με λίγα υλικά και γρήγορο ψήσιμο, τα μπαστουνάκια με παρμεζάνα και ρετσίνα που θα φτιάξουμε σήμερα είναι  για κάθε περίσταση.

Η φίλη μου η Μαρία μου έφτιαξε μερικά για την παρουσίαση του βιβλίου μου την Τετάρτη, αλλά ήρθε κι από εδώ για να τα φτιάξουμε και μαζί.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε: ένα κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αν έχετε κανονικό θα βάλετε ένα φακελάκι μπέκιν, ένα μπουκαλάκι ρετσίνα, ένα ποτήρι ηλιέλαιο, ένα γεμάτο κουταλάκι αλάτι, μισό ζάχαρη και 150γρ παρμεζάνα τριμμένη, έχει και φακελάκια.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας, τελευταία βάζουμε την παρμεζάνα.

Την ζυμώνουμε καλά και την αφήνουμε δέκα λεπτά  να ξεκουραστεί.

Έχουμε ανάψει τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω στον αέρα και αφού πλάσουμε τα μπαστουνάκια, τα βάζουμε σ ένα ταψάκι για να ψηθούν, περίπου είκοσι λεπτά κι είναι έτοιμα!!!

Θυμίζουν τα μπατόν σαλέ, είναι πολύ εύγευστα…με κρασί, με μπύρα, με ρακάκι, είναι ότι πρέπει!!

 

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι ολικής άλεσης μόνο που θα βάλετε μπέκιν, επισης μέσα αντί για παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε απο ελιές, καρότο τριμμένο και ότι άλλο η σπόρους, σουσάμι, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο η και παραρουνόσπορο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here