Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε με το εργαλείο τον σπόρο τους και κόβουμε στρογγυλές φέτες, ένα δάχτυλο περίπου χοντρές η και φέτες κανονικές, ότι σας βολεύει.
Τα βάζουμε σ ένα μικρό πυρεξάκι, αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με κονιάκ, η κρασί γλυκό μαυροδάφνη, τρυπάμε μερικά με γαρύφαλλα, μετά τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγη μαύρη ζάχαρη από πάνω.
Τα ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε αν θέλουμε με γιαούρτι αλλά και σκέτα είναι υπέροχα!
Και να θυμάστε, ότι τα απλά, καθημερινά πράγματα και όχι τα «δήθεν», είναι τα καλύτερα…