Φάβα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

369

Λένε πως η καλύτερη είναι της Σαντορίνης, δεν το αμφισβητώ, όμως εγώ στηρίζω την πατρίδα μου την Αρκαδία και αγοράζω από τον Φενεό που είναι καταπληκτική και βράζει μέσα σε μισή ώρα χωρίς φυσικά χύτρα, η φάβα δεν μπορεί να βράσει στην χύτρα γιατί αφρίζει πολύ.

Πάμε να την φτιάξουμε, θα χρειαστούμε, μισό κιλό φάβα, ένα κύβο λαχανικών, αλατοπίπερο και λίγο λάδι.

Βάζουμε την φάβα στην κατσαρόλα με νερό να βράσει, αφού την ξεπλύνουμε καλά και δεν ρίχνουμε τίποτα στις πρώτες βράσεις που θα πάρει γιατί πρέπει να βγάλουμε τον αφρό της, την ξαφρίζουμε όπως το κρέας την φάβα.

Αφού την ξαφρίσουμε τελείως, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι, σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμη.

Η φάβα σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λάδι επιπλέον αυτού που βάλαμε και λεμόνι.

«κάποιο λάκκο έχει η φάβα»….

Για να συνοδεύσετε την φάβα, μπορείτε να ψήσετε ωραιότατες κροκέτες βακαλάου, που πωλούνται κατεψυγμένες, ασφαλώς και τις ξέρετε.

krokettes-vakalaou

Δυο λόγια τώρα για τις κροκέτεςκαι πως θα τις ψήσετε, θα στρώσετελοιπόνμια λαδόκολλα επάνω στο ταψάκι σας, θα την λαδώσετε ελαφρά αλλιώς θα κολλήσουν και θα τις βάλετε όπως είναι απ την κατάψυξη στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για τρία τέταρτα, αν έχετε αέρα στην κουζίνα σας, στην ίδια θερμοκρασία για μισή ώρα.

Το ωραιότερο  μεσημεριανό με μια ωραία σαλάτα και ελίτσες!!!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here